[FOTO] Krenula obnova prostora obiteljske medicine u Bjelovaru, evo gdje su preseljene liječničke ordinacije

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nova stolarija i podovi, zamjena dotrajalih elektro i strojarskih instalacija, novi rekuperator zraka najvažnije su stavke obnove prostora Doma zdravlja Bjelovarsko-bilogorske županije u kojem je smješteno 10 ordinacija liječnika obiteljske medicine. Riječ je o prostoru smještenom u zgradi sada već stare „nove bolnice” kroz koji su dnevno prolazile stotine pacijenata. Radovi su započeli jučer, trajat će 70 dana, a nakon što budu okončani, prostor obiteljske medicina će imati posve novo ruho.

– Posljednjih 20 godina ovdje nije bilo ulaganja. Upravo zato me raduje što se krenulo u ovu temeljitu obnovu ukupne vrijednosti veće od 230 tisuća eura. Radovi predviđaju izmjenu instalacija, podova, ventilacije, a sve kako bi naši zaposlenici i pacijenti imali što bolje uvjete – naglasio je bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić prilikom obilaska prostora u kojem se trenutno radi punom parom. Ovom je prilikom istaknuo kako su jučer započeli radovi i u daruvarskoj Ispostavi Doma zdravlja. Ondje se obnavlja prostor školske medicine, a ukupna vrijednost radova je više od 117 tisuća eura.

– I taj prostor će biti temeljito obnovljen – od instalacija, podova, ventilacije, opreme kako bismo i ondje imali prostor primjeren 21. stoljeću. Također, podsjetit ću da su naši domovi zdravlja u Grubišnom Polju i Daruvaru prošli natječaj energetske obnove, a upravo smo u postupku rješavanja potrebne procedure nakon čega slijede veliki građevinski radovi. S jedne strane ćemo postići uštede energenata, a s druge strane osigurati adekvatan prostor zaposlenicima i pacijentima – najavio je Marušić.

Kako su trenutno radovi u prostoru obiteljske medicine u Bjelovaru u punom jeku, svih 10 ordinacija sljedećih 70 dana će biti smješteno u novi prostor.

-Radovi su punom jeku, a mi smo se morali prilagoditi kako bi oni bili što prije okončani. Upravo smo zato preselili svih 10 ordinacija koje su se ovdje nalazile do kraja proteklog tjedna. U prostorima bivše kožne ambulante smo preselili šest ordinacija, a riječ je o ordinacijama dr. Valentine Bačak Pećina, dr. Jasne Šveda Breškić, dr. Jasne Šigir Lovrić, dr. Sare Akšan, dr. Judite Hunjet te bivšoj ordinaciji dr. Gradičak Gout. Ordinacija dr. Senke Malvić Petak je preseljena na dječji dispanzer, a tri ordinacije su kod Sirele. Riječ je o ordinacijama dr. Zdenke Pavlović-Bukvić, dr. Valentine Kujundžić i dr. Ljiljane Vidović – pojasnio je v.d. ravnatelja županijskog Doma zdravlja Michelle Gruičić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!