SDP-ovci konačno raspisali izbore za županijsko vodstvo, no iskrsnuo im je novi problem…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Više od godinu dana nakon roka, odnosno imenovanja povjerenika, SDP je raspisao izbore za županijsku organizaciju u BBŽ. Bit će održani 14. listopada, a baš kao i kad je riječ o nedavnom izboru vodstva bjelovarske organizacije, stvari su već sada poprilično jasne. Naime, jedini kandidat za predsjednika ŽO SDP-a BBŽ aktulani šef daruvarske organizacije Igor Jareš, dok su kandidati za potpredsjednike Dražen Pavlović i Tihana Vincek Smešnjak. Na listi za Predsjedništvo u pak navedeni Mirjana Lončar, Dejan Plentaj, Tihana Vincek Smešnjak, Domagoj Spačil i Saša Lukić.

I dok se županijska tek treba formirati, jedna gradska SDP-ova organizacija paralelno se raspada. Stranački problemi ovih dana do izražaja došli u Garešnici, gdje je ostavku na mjesto predsjednika organizacije dao Milorad Cvjetojević.

-Zbog novonastale situacije u kojoj su pojedini članovi gradskog odbora SDP-a Garešnica napustili stranku, a dio nestatutarno brisan od strane vodstva SDP-a Hrvatske te činjenicom da sam ostao samo ja kao predsjednik gradskog odbora SDP-a Garešnica, dajem ostavku na mjesto predsjednika GO SDP-a Garešnica – stoji u pisanoj ostavci Milorada Cvjetojevića. Sada već bivši šef garešničkih SDP-ovaca otkrio je što ga još ljuti.

-Na žalost, suočeni smo s činjenicom da svaki dan gubimo članove, predstavnici u Gradskom vijeću i Županijskoj skupštini su prešli u Socijaldemokrate, i umjesto da se okupljamo, SDP HR nastavlja s politikom rastakanja jer im je bitnija forma nego sadržaj – poručio je stranačkim kolegama Cvjetojević.

U telefonskom razgovoru potvrdio nam je da i dalje ostaje u stranci, no da se funkcija odriče jer, između ostalog, u svome gradu više nema s kime raditi.

Podsjetimo, SDP u bjelovarsko-bilogorskoj županiji već dvije godine muku muči s okupljanjem članstva. Nakon raspada sistema prije dvije i pol godine, kada je tu stranku u BBŽ prema procjenama vođa tadašnje pobune napustilo 300-tinjak članova (pravi podatak SDP nikad nije prezentirao javnosti), izbori su provedeni tek u nekoliko gradskih i općinskih organizacija. Ima li budući županijski šef snage konačno dovesti stranku u red, pokazat će SDP-ov rezultat već na idućim izborima.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!