[FOTO] Stanogradnja je na vrhu, ali neće se tako brzo početi spuštati

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Zahvaljujući subvencioniranju kamata na poduzetničke kredite realizirane su investicije ukupne vrijednosti od gotovo 2,4 milijuna eura, a većina tog novca završila je u sektoru proizvodnje. Jedan od korisnika te mjere je tvrtka Gradnja invest koja zapošljava 17 djelatnika, a od 2020. godine konstantno povećava prihode za oko 20 posto godišnje, pohvalila se direktorica tvrtke Kristina Boltiš Staneković. Kazala je i kako vjeruje da je stanogradnja na bjelovarskom području na vrhuncu, ali i da očekuje da će takvo stanje potrajati još najmanje godinu dana, nakon čega, smatra, kreće korekcija.

„Posljednjih godina u Bjelovaru se gradi 150 stanova godišnje, a mi kao trgovina građevinskim materijalom sudjelujemo na otprilike 80 posto gradilišta. Mislim da se Bjelovar, čak i u usporedbi s nacionalnim tržištem, ističe po natprosječnoj stanogradnji, a vjerujem da će takvo stanje potrajati još oko godinu dana”, ističe direktorica Boltiš Staneković.

Zamjenik gradonačelnika Igor Brajdić koji je u ponedjeljak obišao tvrtku istaknuo je mjeru Grada Bjelovara za sufinanciranje poduzetničkih kredita iskoristilo 19 tvrtki, od čega se njih 14 bavi proizvodnjom, a preostale su u sektoru usluga.

„Drago mi je istaknuti da prema podacima s kraja kolovoza u Bjelovaru nikad nije bilo više zaposlenih i nikad nije bilo manje nezaposlenih, a prema ovome što smo danas čuli takav bi se trend mogao i nastaviti”, istaknuo je zamjenik Brajdić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!