Hrebak: ‘Da mi je vidjeti tko će se pobuniti protiv prenamjene!’ Evo što kažu u mjesnom odboru…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Gradonačelnik Dario Hrebak najavio je krajem kolovoza da će Mjesni dom Stjepan Radić prenamijeniti u dječji vrtić te da će i neki drugi mjesni domovi u Bjelovaru biti prenamijenjeni s istom namjerom. 

S takvom idejom izašao je u javnost i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević koji je također najavio da će nekoliko mjesnih domova u Zagrebu biti prenamijenjeno u vrtiće, no vrlo brzo naišao je na otpor nekoliko vijeća mjesnih odbora koji su glasali protiv te odluke, a među njima su i članovi Tomaševićeve stranke ‘Možemo’. Razlozi zašto su protiv prenamjene vijećnici mjesnih odbora, između ostalog, naveli su da se u domovima okupljaju branitelji, folkloraši, boćari i da ne postoji drugo mjesto gdje oni mogu imati svoje aktivnosti. 

Gradonačelnika Hrebaka pitali smo ima li u Bjelovaru među građanima otpora po pitanju prenamjene Mjesnih domova u vrtiće. 

Bolje vrtić nego mjesto gdje se jede i pije

-Mi ćemo definitivno taj dom pretvoriti u vrtić i koliko znam nije bilo nikakve bune. Ali iskreno baš bi volio vidjeti tko će to htjeti dignuti bunu da mjesni dom koji je inače 95 posto vremena prazan ne postane vrtić koji će 95 posto vremena biti pun. Svi se kunemo u djecu, svi se kunemo u demografiju, a onda nam je važnije sačuvati domove za onih 5 posto kad se jede i pije. Baš me zanima tko će to htjeti sabotirati i bez obzira što se ja politički ne slažem s kolegom Tomaševićem mislim da mu je pametan potez da domove pretvori u vrtiće – kazao je gradonačelnik Hrebak. 

Sazivamo sastanak

Kontaktirali smo Denisa Biškupa, predsjednika Mjesnog odbora ‘Stjepan Radić’ te ga upitali što vijećnici i građani tog dijela grada kažu na prenamjenu doma. 

-Ja kao predsjednik vijeća Mjesnog odbora nisam uopće kontaktiran u vezi te teme i nije mi se nitko iz Grada javio. Nešto sam samo načuo u vezi toga. Inače, poslao sam Gradu upit u vezi Doma jer Inkubator ideja više nije tamo, pa da vidimo što možemo s tim prostorom, ali odgovor još nisam dobio stoga smo sazvali sastanak za 7. studenog gdje očekujemo predstavnike Grada da nam konačno točno kažu svoju viziju u vezi doma – kazao je Biškup. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!