U akciji Solidarnost na djelu prikupljeno više od 10 tisuća eura: Posebno se istaknuli jedan vrtić i škola

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Iza nas je još jedna tradicionalna sabirna akcija Solidarnost na djelu Hrvatskog Crvenog križa. Kao i prethodnih godina, u sklopu ove akcije prikupljala su se financijska i materijalna sredstva namijenjena za najsiromašnije građane. Ovogodišnju, 51. po redu, akciju Solidarnost na djelu i ove godine uspješno je provelo Gradsko društvo Crvenog križa Bjelovar na području grada Bjelovara i osam općina – Kapele, Nove Rače, Rovišća, Severina, Šandrovca, Velike Pisanice, Velikog Trojstva i Zrinskog Topolovca. U Akciji su sudjelovale dvije srednje škole, devet osnovnih škola te osam dječjih vrtića.

– Akcija je potvrdila humanost, zajedništvo i solidarnost jer je u njezinoj pripremi i provođenju, uz djelatnike bjelovarskog Crvenog križa, sudjelovalo oko 1200 učenika – volontera. Ukupno je prikupljeno 10.257,06 eura. Posebno bih istaknula IV. osnovnu školu koja je prikupila najviše od svih škola i to 2.568,14 eura, kao i Dječji vrtić Ciciban koji je prikupio 326,00 eura – pojasnila je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Bjelovar Vida Malek. Kako je otkrila, sva prikupljena novčana sredstva u Akciji, Odlukom Odbora GDCK Bjelovar, će biti utrošena u njihov program „Pomoć u školskom priboru i novoj obući” kroz koji su već pomogli 357 učenika slabijeg imovinskog stanja.

– Na kraju ove Akcije želimo se od srca zahvaliti svima koji su dali doprinos uspješnosti Akcije, građanima koji su donirali i učenicima – volonterima koji su se uključili u prikupljanje novčanih sredstva – zaključila je Malek.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!