Denis Biškup preuzeo jedan od najvažnijih županijskih resora

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarsko-bilogorska županija ima novog pročelnika za gospodarski razvoj i komunalne djelatnosti. Riječ je o ekonomskom stručnjaku Denisu Biškupu koji je na novu funkciju došao iz Hrvatskih željeznica.

-Novi posao shvatio sam vrlo odgovorno i zahvalan sam na ukazanom povjerenju. Konce još uvijek hvatam jer sam u poslu tek tjedan dana. Područje posla je vrlo široko pa se oslanjam na kolege koji su ondje duže od mene, kao i na svoju prethodnicu Martinu Posavac Ćurić koja je prešla u drugi odjel – kaže novi pročelnik, dodjući kako mu gospodarstvo nije nepoznanica.

-Kroz dosadašnji radni vijek imao sam dosta doticaja s poduzetnicima i obrtnicima te se veselim vrlo dinamičnom i perspektivnom poslu. Zatečeno okruženje u Županiji je pozitivno te se nadam da će neki moji budući prijedlozi i ideje pomoći našem gospodarstvu te poduzetnicima i obrtnicima – kaže Biškup.
Jedan od prvih zadataka koji je dočekao novog pročelnika bilo je zatvaranje javnog poziva za gospodarstvo, kroz koji je ove godine za poduzetnike i obrtnike osigurano preko 270 tisuća eura.

-Novac je osiguran kroz deset mjera, od koji su najpopularnije bile one za kupnju novih i rabljenih strojeva, uređenje proizvodnih i poslovnih prostora te radionica, kao i mjera potpore novootvorenim obrtima – otkriva pročelnik Biškup, dodajući kako će u 2024. županijska izdvajanja za gospodarstvo dodatno rasti.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!