Daruvarski Mađari organiziraju adventsko druženje uz žarbo kocke i popularni mađarski etno bend

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

DARUVAR – Zajednica Mađara Daruvar u Zavičajnom muzeju u petak od 18 sati organizira manifestaciju Božićni put u sklopu koje će prikazati važne datume i mađarske običaje uoči i tijekom Božića. Pripremili su bogat kulturni, gastro i zabavni događaj, a središnji dio je mali etno postav koji pokazuje božićni put specifičan za mađarsku tradiciju.

– Tu su najznačajniji i najzanimljiviji datumi u prosincu. Sve otvara priča o adventu i svetoj Barbari, dolazimo do Nikole i Lucije i naravno, sve završavamo oko božićnog stola. To je dvojezična izložba s puno zanimljivosti vezanih uz pojedinog svetca – priča Snježana Sabo, predsjednica Zajednice Mađara Daruvar.

– Pripremili smo i bor, ali bez i jednog komercijalnog ukrasa, ukrašenog samo sa svilenim bombonima, koje smo nabavili iz Mađarske. Tako se to nekad kitilo tamo – dodaje.

I gastro ponuda bit će bazirana na tipičnim mađarskim receptima i kolačima poput žarbo kocki. Pit će se kuhano vino, rakija i čaj. Sve posjetitelje zabavljat će popularni mađarski etno bend kao i daruvarske Hungarke. No, ovo druženje ima i humanitarni karakter.

– Pozivamo sve posjetitelje da prilikom dolaska u Muzej, ponesu čokoladicu. Nije bitna veličina, bitno je da je dar od srca. Čokolade će se skupljati u jednoj košari, a nakon druženja bit će odnesena djeci u Centru Rudolf Steiner. Sigurna sam da će ih to jako razveseliti – poručuje i poziva sve da se odazovu na ovu akciju i druženje.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!