Osigurana sredstva za obnovu Tehničke, evo čemu se u školi najviše vesele!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Župan Marko Marušić i ravnatelj Tehničke škole Bjelovar Dario Malogorski sudjelovali su na svečanoj dodjeli ugovora Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Tehničkoj školi odobren je projekt energetske obnove ukupne vrijednosti nešto više od 1,6 milijuna eura.

-Ovo je jako značajno za našu Tehničku školu, njene profesore i učenike koji su svojim radom zavrijedili da im se pomogne u obnovi prostora. Projekt obuhvaća izmjenu vanjske ovojnice zgrade i stolarije, izgradnju lifta, postavljanje solarne elektrane te izmjenu sustava grijanja i instalacija. Ova obnova omogućit će bolje uvjete rada, a to će doprinijeti da naši učenici tamo imaju još bolje okruženje u kojem mogu usvajati i razvijati stručna znanja – istaknuo je župan

Zadovoljstvo zbog projekta iskazao je i ravnatelj Dario Malogorski.

-Nakon niza manjih zahvata konačno ćemo imati jedan veliki projekt koji podrazumijeva sveobuhvatnu obnovu. Projekt će pomoći u stvaranju boljih uvjeta rada, a posebno se veselimo solarnoj elektrani čije će postavljanje poslužiti i kao svojevrstan praktikum našim učenicima – kazao je Malogorski.

Projekt će sufinancirati Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine u iznosu od 80% prihvatljivih troškova, dok će preostalih 20% osigurati Bjelovarsko-bilogorska županija kao osnivač.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!