Blagdani stižu, a vi ste švorc? Evo 5 ideja za darove za koje vam novac gotovo ne treba!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bliže se blagdani, vrijeme darivanja, a u vašem novčaniku situacija baš i nije bajna? Nema problema, imamo rješenje! Donosimo pet prijedloga kako od materijala koje sigurno imate u svom domu napraviti jedinstvene darove koji će oduševiti vaše najmilije.

Nove od starih svijeća

Recikliranje starih svijeća kako biste napravili nove je odličan način da smanjite otpad i razveselite najmilije jedinstvenim darom. Pripremite stare svijeće i otopite ih u loncu. U međuvremenu postavite fitilje u kalupe s drvenim ili metalnim štapićima, nalijte u njih otopljeni vosak i pričekajte da se stvrdnu. Oblikujte ih po potrebi, prilagodite dužinu fitilja i po želji dodajte ukrase.

Svijeće su idealan poklon za pod bor

Mirisne vrećice

Mirisne vrećice za odjeći u ormare uvijek su potrebne, a nije teško napraviti ih. Izrežite komad tkanine željene veličine, savijte ga na pola i zašijte tri strane. Ostavite jedan kraj otvoren. Napunite vrećicu sušenim mirisnim sastojcima, poput lavande, ruže ili nekog drugog bilja ili cvijeća, a po želji možete dodati i nekoliko kapi eteričnog ulja. Zatvorite otvoreni kraj šivanjem te ukrasite trakom ili vrpcom. I unikatni dar je gotov!

Tko se ne bi radovao ovakvom daru?

Kolačići u staklenci

Ispecite svoje omiljene suhe božićne kolačiće. Kad se ohlade, poslažite ih u staklenku i zatvorite hermetičkim poklopcem. Ukrasite je trakom i etiketom s nazivom kolačića. Dodajte personaliziranu poruku ili recept ako želite. Vaša staklenka s kolačićima je spremna za poklon!

Nosu li darovi koje možete pojesti – najbolji?

Uokvirena fotografija

Izrežite drvene letvice na željenu duljinu. Obradite rubove brusnim papirom ako želite. Sastavite letvice u obliku okvira, koristeći drveno ljepilo ili vijke. Obojite ili lakirajte okvir po želji. Postavite fotografija unutar okvira i fiksirajte je, ako koristite staklo. Dodajte dodatni ukras ako želite. Ako želite objesiti okvir, pričvrstite kukicu ili vješalicu na stražnju stranu. Vaš ručno izrađeni okvir za fotografije je sada spreman.

Zaustavite vrijeme u unikatnom okviru

Priča, pjesma, slika…

Iskoristite talent koji posjedujete. Svatko od nas nadaren je za nešto. Ako ste literarni tip, svojim najmilijima napišite priču ili pjesmu. Ako vam više leži likovna umjetnost, naslikajte članovima obitelji i prijateljima sliku. Ako rasturate na glazbenom planu, za blagdane im priredite koncert. Mogućnosti su neiscrpne!

Iskoristite svoj talent!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!