Gradonačelnik sutra potpisuje najveći ugovor u karijeri

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Prema još uvijek neslužbenim informacijama, Gradu Bjelovaru odobreni su svi prijavljeni projekti cjelovite obnove zgrada oštećenih u potresu. Već sutra gradonačelnik Dario Hrebak trebao bi u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici potpisati ugovore vrijedne čak 30 milijuna eura, a cjelovita obnova tako čeka i zgradu Sokolane, budući Studentski dom, zgradu Starog zatvora, takozvanu 15-icu, „malu knjižnicu” i Vodotehnu.

Obnova starih gradskih ljepoticama koje je zub vremena dobrano nagrizao sasvim sigurno ne bi bila moguća iz gradskog, a vjerojatno niti iz državnog proračuna. Nakon dodatnog oštećenja u potresu te su zgrade, iako dijelom u upotrebi, doista prijetile postati opasnost za prolaznike.

Uz pomoć Fonda solidarnosti EU bit će pretvorene u zgrade društvenog sadržaja, pa će tako i studenti Veleučilišta u Bjelovaru napokon dobiti studentski dom, ali i prostore poput digitalno-inovacijskog HUB-a koji će spajati visoko obrazovanje i tržište rada.

Svakako je dodatni plus i to što su se radovi na konstrukcijskoj obnovi morali dovršiti u vrlo kratkim vremenskim rokovima, pa se pretpostavlja i da će radovi na cjelovitoj obnovi trajati kraće od za Hrvatsku uobičajenih rokova.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!