[FOTO] Hitnjaci u Bjelovaru i Daruvaru dobili nova moderna vozila

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić danas je ravnatelju županijskog Zavoda za hitnu medicinu Nenadu Mrzlečkom uručio ključeve dva nova vozila hitne medicinske pomoći. Ukupna vrijednost nabavljenih vozila iznosi 182 tisuće eura.

– Naš cilj je kontinuirano ulaganje u vozni park Zavoda za hitne medicinu jer je to jamac sigurnosti zaposlenika i pacijentima. U tu svrhu smo povećali decentralizirana sredstva Zavodu za hitnu medicinu na 211 tisuća eura. Također, plan je tijekom sljedeće godine nabaviti još dva nova vozila za hitnu te jedno vozilo za sanitet – kazao je župan Marušić prilikom primopredaje novih vozila.

Inače, županijski Zavod za hitnu medicinu dosad je raspolagao s ukupno 13 vozila prosječne starosti sedam godina i s prosječno prijeđenih 170 tisuća kilometara. Ovom nabavkom prosječna starost voznog parka smanjuje se na šest godina.

– Ovo je nastavak ulaganja u zdravstveni sustav što je preduvjet za podizanje kvalitete zdravstvene zaštite. Osim ulaganja u Zavod za hitnu medicinu, ulaganja u Dom zdravlja su nikad veća. U tijeku su radovi u prostoru opće medicine u Bjelovaru i dječjeg dispanzera u Daruvaru, promijenjeno je krovište u Ispostavi Čazma, prošli smo energetske obnove Ispostava u Daruvaru i Grubišnom Polju, a sada čekamo rezultate natječaja za Ispostavu u Garešnici. Bez energetskih obnova, ulaganja u Dom zdravlja iznose gotovo 600 tisuća eura. Također, u našoj novoj bolnici raspolažemo najsuvremenijom opremom. Iza nas je čitav paket ulaganja u zdravstvo kojim podižemo kvalitetu zdravstvene zaštite naših sugrađana – naglasio je Marušić kojemu je na novim vozilima zahvalio ravnatelj županijskog Zavoda za hitnu medicinu Nenad Mrzlečki.

– Zahvaljujem Županiji na čelu sa županom Markom Marušićem što je prepoznao potrebu modernizacije naše ustanove. To nam je izuzetno važno posebice ako znamo da su pred nekoliko godina ulaganja bila gotovo nikakva. Samo kroz decentralizirana sredstva smo u ovog godini dobili 2,4 milijuna kuna. Usporedbe radi, prijašnjih godina su ona iznosila 820 tisuća kuna. Taj novac nam je omogućio nabavku ova dva vozila koja su opremljena sukladno svim standardima Zavoda za hitnu medicinu. Osim toga, dosta sredstava je uloženo u informatizaciju, medicinsku opremu, a naši zaposlenici su dobili novu radno-zaštitnu odjeću – kazao je Mrzlečki otkrivši kako će jedno vozilo ostati u Bjelovaru, dok je drugo namijenjeno daruvarskoj Ispostavi.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!