Imamo original! Hitnjaci sami sebe snimali pa si zamutili lice i oznake

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Priča oko vozila hitne pomoći u Daruvaru se nastavlja. Naime, jučer smo objavili članak (možete ga pročitati ovdje) u kojem Udruga Hitna uživo 112 ističe da je novo vozilo izvan funkcije jer ležaj za pacijente iznimno skače za vrijeme vožnje. Štoviše, kažu da su im se pacijenti žalili na mučninu te da su neki i povraćali, a sve zbog teretnog ovjesa. Također su na facebook stranici Hitna uživo 194 objavili zamućenu snimku čovjeka koji leži na ležaju za vrijeme vožnje. 

Nenad Mrzlečki, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu BBŽ-a jučer nam je, između ostalog,  rekao da je snimka režirana, da na njoj nije pacijent već medicinski tehničar kojeg je kolega snimao dok su, kako kaže Mrzlečki, valjda imali viška vremena. Posebno je naglasio da je cijeli ‘film’ snimljen s ciljem da se stvori dramatičnost situacije te da je snimka zamućena sa željom da se dobije privid da se radi o pacijentu. 

Portal Klikni.hr je u posjedu original snimke u kojoj se jasno vidi da na ležaju za pacijente doista leži medicinski tehničar dok ga kolega snima. 

Ravnatelj Mrzlečki rekao je da postoje određeni problemi na vozilu sa teretnim ovjesom i da će se već danas rješavati taj problem, ali da taj problem nije tako dramatičan kako se željelo prikazati.

A zašto su iz Udruge Hitna uživo 194 objavili prerađenu snimku ostaje nerazjašnjeno. Pokušali smo kontaktirati predsjednika Udruge Hitna uživo 194 Tomislava Petrušića, ali za sada bezuspješno. Ako dobijemo odgovor, objavit ćemo ga naknadno. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!