[FOTO] Potpisani ugovori: Županija za lovce osigurala više od 77 tisuća eura

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Župan Marko Marušić danas je u društvenom domu u Šandrovcu potpisao ugovore s lovačkim društvima o dodjeli novčanih potpora za razvoj i unapređenje lovstva na području Bjelovarsko-bilogorske županije. 

Ugovore sa Županijom su potpisali i Ivica Budor, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza, Branimir Stankić predsjednik Lovačkog saveza BBŽ-a te predstavnici brojnih lovačkih društava. Domaćin potpisivanju svečanih ugovora bio je načelnik Općine Šandrovac Dario Halauš. 

Stiglo 144 zahtjeva

-Krajem prošle godine raspisali smo javni poziv za dodjelu novčanih sredstava za potporu i razvoj lovstva na području naše županije. Nakon provedenog javnog poziva ukupno je zaprimljeno 144 zahtjeva ukupne vrijednosti nešto više od 77 tisuća eura – kazao je župan Marušić i dodaje. 

-Od deset namjena najveći interes je za stimulaciju odstrela predatora, te za prevenciju i liječenje jelenske divljači od velikog američkog metilja. Uglavnom, sve mjere smo kreirali i kreirat ćemo u budućnosti u suradnji sa našim lovačkim savezom – istaknuo je župan Marušić.

BBŽ jedna od vodećih po izdvajanju sredstava 

Ivica Budor, predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza prije svega zahvalio se svima još jednom na odličnoj organizaciji proslave svetog Huberta u Bjelovaru koji je održan u studenom prošle godine. 

-Ovi ugovori su hvalevrijedni, Bjelovarsko-bilogorska županija je jedna od vodećih prema sredstvima koja izdvoji. Naravno da tu još ima sredstava da se poboljša, a ima i u ministarstvu. Jelenska divljač nam se povećava, nažalost srneća divljač je u padu u BBŽ-u. Morat će se nešto poduzeti po tom pitanju. Imat ćemo jedan sastanak sa ministarstvom na razini Hrvatske i pokušat to riješiti – kazao je predsjednik lovaca Ivica Budor.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!