Marušić kod ministra Butkovića: Kreće remont pruge Bjelovar-Sveti Ivan Žabno. Dolaze i hibridni vlakovi…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Danas je župan Bjelovarsko-bilogorske županije Marko Marušić sudjelovao na radnom sastanku s ministrom mora prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem gdje su razmotrene ključne inicijative usmjerene prema poboljšanju prometne infrastrukture na području naše županije.

-Jedna od tema sastanka bila je remont pruge Bjelovar – Sveti Ivan Žabno. Planirani remont pruge ima cilj – omogućiti vlakovima brzinu 100 km/h, čime će se značajno smanjiti vrijeme putovanja od Bjelovara do Zagreba na otprilike 50 minuta. Ovaj projekt donosi ne samo povećanje učinkovitosti prijevoza, već i unapređenje povezanosti naše Bjelovarsko-bilogorske županije – naveli su u priopćenju iz Županije i dodaju.

Hibridni vlakovi

-Uz to, razgovarali su i o dolasku novih hibridnih baterijskih vlakova u Bjelovar. Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorska županija su uz grad Zabok odabrani kao prvo mjesto implementacije ovih inovativnih vlakova. Prvi hibridni baterijski vlakovi pridonijet će održivom prijevozu putnika, a u planu je i izgradnja punionice na željezničkom kolodvoru u Bjelovaru – naveli su iz Županije.

Župan Marušić i ministar Butković također su razgovarali i o nastavku izgradnje brze ceste od Bjelovara prema Virovitici, odnosno od Bjelovara do Bulinca. Javna nabava za izbor izvođača radova već je raspisana, a ovaj projekt predstavlja važan korak prema poboljšanju prometne povezanosti naše županije što će rezultirati i boljim gospodarskim rezultatima.

Strateški koraci

– Ovi projekti predstavljaju neke od strateških koraka za modernizaciju prometne infrastrukture na području Bjelovarsko-bilogorske županije, a njihova realizacija unaprijedit će kvalitetu života stanovnika te potaknuti gospodarski razvoj, privući nove investicije i dodatno pozicionirati županiju u prometnom sustavu Republike Hrvatske – kazao je župan Marko Marušić


PODIJELI S PRIJATELJIMA!