Marušić i Hrebak: Ovo je povijesni dan, stiže 30 milijuna eura za toplice

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ono što je portal Klikni.hr jutros najavio, sada je i službeno potvrđeno. 

Naime, u Bjelovarsko-bilogorsku županije stiže 30 milijuna eura bespovratnih investicija za Terme Bjelovar i Daruvarske toplice. 

Gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak i župan Marko Marušić službeno su tu vijest primili danas na sastanku u Koprivnici od ministrice turizma Nikoline Brnjac i premijera Andreja Plenkovića. 

Generacijski projekti

Tako će se u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji realizirati dva generacijska projekta. Izgradnja Termi Bjelovar te obnova i moderno proširenje Daruvarskih toplica. Bjelovarske Terme bi za svoj mega projekt trebale dobiti 17 milijuna eura, dok će Daruvarske toplice za projekt proširenja i modernizacije dobiti nešto više od 13 milijuna bespovratnih eura. 

Sedam godina rada i vjerovanja

Iz Koprivnice javili su nam se gradonačelnik Hrebak i župan Marušić. 

-Ovo je povijesni dan za Bjelovar. Terme su projekt naše generacije nakon čije realizacije Bjelovar više neće biti isti grad. Teško je bilo vjerovati zadnjih sedam godina da su one realne. Teško je bilo građanima objašnjavati da tim kojemu sam na čelu u gradskoj upravi može iznjedriti ovako važan projekt i da je taj projekt realan i da ćemo dobiti podršku Ministarstva i Vlade RH zbog kvalitete samog projekta, ali uspjeli smo. Ovo je bila povijesna šansa da uhvatimo milijunsku potporu za gradnju toplica i želim zahvaliti svim ljudima u gradskoj upravi koji su uz mene sedam godina vjerovali u ovaj projekt i na njemu sve te godine strpljivo i predano radili – kazao je gradonačelnik Dario Hrebak.

Župan Marko Marušić ističe da je ovo povijesni dan za Bjelovarsko-bilogorsku županiju. 

-Danas je povijesni dan za Daruvar i Bjelovar, a tako i za cijelu Bjelovarsko-bilogorsku županiju. Daruvarske toplice su perjanica turizma u BBŽ-u i regionalni lider zdravstvenog turizma i ovih više od 13 milijuna eura iz NPOO-a podići će Toplice na još jednu višu visinu. Naime, Daruvarske toplice će sada nakon ove financijske injekcije doživjeti jednu veliku obnovu, proširenje i modernizaciju te će postati još poželjnija destinacija – kazao je župan Marušić i nastavlja. 

Važnost sinergije s Vladom

-Fantastične vijesti stigle su i za Terme Bjelovar kojima su također odobrena značajna sredstva. Bjelovarske Terme će grad Bjelovar, a tako i našu Bjelovarsko-bilogorsku županiju upisati velikim slovima u turističku mapu Hrvatske – istaknuo je župan Marušić i dodaje. 

-Sve ovo bilo bi teško ostvarivo bez kvalitetne suradnje s Vladom Republike Hrvatske i premijerom Plenkovićem. Od prvog dana stupanja na dužnost govorio sam da je važna kvalitetna sinergija Županije i Vlade, rezultati se vide – zaključio je župan Marušić.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!