Trebate motiv za prestanak pušenja? Ovaj zvuči jako primamljivo

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Od danas pa sve do 14. veljače otvorene su prijave za natječaj „Pušenje odbaci, lovu nabaci!” Riječ je o natječaju Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije namijenjenom svim punoljetnim građanima s područja te županije koji su pušači najmanje godinu dana, a koji žele prestati pušiti. Kako bi im pomogli na tom putu, iz tamošnjeg Zavoda za javno zdravstvo, osmislili su izazov u trajanju od 30 dana – od 14. veljače do 14. ožujka tijekom kojih pušači trebaju apstinirati od pušenja. Za one koji su uspiju u ovom izazovu i koji budu sretne ruke, pripremljene su i nagrade. Onaj najsretniji dobit će bon u visini od 400 eura, a podijeljeno će biti još devet „utješnih” nagrada u visini od 100 eura.

– Ovo nam je deseta godina kako organiziramo ovaj natječaj za sve pušače s prebivalištem na području naše županije koji žele prestati pušiti, a tempirali smo ga da počinje s prvim danom korizme. Inzistiramo na osobnim prijavama kako bismo s prijavljenima proveli razgovor, a nakon 30 dana provodimo testiranja kako bismo bili sigurni da osoba zaista nije pušila u tom razdoblju. No nama nije u interesu biti policajac, već nam je cilj potaknuti ljude na prestanak pušenja. Naime, pušači u principu najčešće žele prestati pušiti, no ponekad im je potreban mali poguranac kako bi napravili tak korak. Iako je najveća nagrada prestanak pušenja, pripremili smo i vrijedne nagrade – istaknula je liječnica Jasmina Kovačević, voditeljica Službe za javno zdravstvo Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije dodavši kako se svi zainteresirani mogu prijaviti u Požegi, a ako će biti više zainteresiranih s područja Lipka i Pakraca, prijave će biti organizirane i na tom području.

Da je ovaj natječaj zlata vrijedan najbolje govori podatak da praksa pokazuje kako tijekom mjesec dana izazova od pušenja apstinira polovica prijavljenih, a dugoročno prestane pušiti otprilike trećina osoba koje su prošle natječaj.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!