Otvoren natječaj za mjeru koju obožavaju bilogorski seljaci

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Javni poziv za sufinanciranje proljetne sjetve za poljoprivrednike s područja Bjelovarsko-bilogorske županije otvoren je danas, a trajat će do početka svibnja, čulo se na tiskovnoj konferenciji u utorak. Županija će i u ovoj godini subvencionirati trošak kamata u visini od tri posto, za što je u proračunu osigurano 133 tisuće eura, istaknuo je župan Marko Marušić te dodao da je svjestan da su poljoprivrednici suočeni s povećanim troškovima za repromaterijal te da im je svaka pomoć dobrodošla.

„Natječaj raspisujemo sada kako bi se poljoprivrednici mogli javiti što prije. Prema informacijama s terena, u ovo vrijeme cijene repromaterijala i sve ostalog što je potrebno za sjetvu niže su i do 30 posto nego inače pa je ovo jedna od mjera koja pomaže konkurentnosti našeg poljoprivrednika”, istaknuo je župan prilikom potpisivanja ugovora s predstavnicima šest banaka sudjeluju u tom programu. Kazao je i da je interes za ovom linijom kredita koja je započeta 2004., iz godine u godinu sve veći.

Dodao je i da Bjelovarsko-bilogorska županija pomaže poljoprivrednicima putem raznih drugih mjera, te da je u županijskom proračunu ukupan iznos izdvajanja za poljoprivredu tijekom posljednje tri godine više nego udvostručen sa 242 na 504 tisuće eura na razini godine.

Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za kreditiranje proljetne sjetve u 2024. godini objavljen je danas na mrežnim stranicama Bjelovarsko-bilogorske županije, a kreditirat će se nabava sjemenja, presadnica, zaštitnih sredstava i gnojivo za sjetvu ratarskih i povrtlarskih kultura.

„Najmanji iznos kreditiranja je 660 eura, a najveći 133 tisuće eura. Korisnici kreditiranja mogu biti fizičke i pravne osobe sa sjedištem u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, upisane u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava Agencije za plaćanje u poljoprivredu, ribarstvu i ruralnom razvoju”, istaknuo je Zlatko Pavičić, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu dodavši da je Javni poziv otvoren do 2. svibnja ove godine.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!