Za razliku od većine drugih županija, u našoj i dalje raste prodaja nekretnina

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarsko-bilogorska županija jedna je od devet županija u Hrvatskoj u kojoj je prošle godine zabilježen veći broj kupoprodajnih ugovora za nekretnine u odnosu na 2022. godinu.

Prema podacima Porezne uprave, lani su na području naše županije zabilježene 4.395 kupoprodaje nekretnine, gotovo deset posto više u odnosu na 2022. godinu kada ih je bilo 4.014. Povećan broj transakcija bilježe i Sisačko-moslavačka, Varaždinska, Koprivničko-križevačka, Brodsko-posavska i Vukovarsko-srijemska te tri „morske županije” – Šibensko-kninska, Dubrovačko-neretvanska i Istarska županija.

Najveći skok bilježi Varaždinska županija, sa 3.483 na 5.309 transakcija, dok je sa 20 prodanih nekretnina više u odnosu na 2022.godinu u najblažem plusu Dubrovačko-neretvanska županija.

„Tržišne cijene su poprilično visoke i morat će doći do korekcija. Znači, doći će u nekom dijelu i do pada cijena određenih nekretnina. Nešto bolje će se držati novogradnja jer nje nedostaje”, kazao je predsjednik Udruženja poslovanja nekretninama HGK Dubravko Ranilović za HRT, dok agentica za nekretnine Jasminka Biliškov tvrdi da će se cijene zadržati na kvalitetnim lokacijama, dok će padati “na rubnim lokacijama i za rabljene stanove”.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!