[FOTO] Nikad veća ulaganja u Dom zdravlja BBŽ-a. Obnovljena i dentalna ambulanta u Bulincu…

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Župan Marko Marušić u društvu načelnika Nove Rače Darka Knežića i vršitelja dužnosti ravnatelja Doma zdravlja BBŽ-a Michella Gruičića obišao je novouređenu ordinaciju dentalne medicine u Bulincu gdje je u obnovu uloženo 30 tisuća eura

– Drago mi je da se nakon dugo godina obnovila ova ambulanta dentalne medicine ovdje u Bulincu i da su svi radovi vrijedni gotovo 30 tisuća eura obavljeni kako treba na radost zaposlenika, ali najvažnije i samih pacijenata. Jedan od naših ciljeva je da i ove manje ambulante u kojima se godinama ništa nike ulagalo, sukladno našim financijskim mogućnostima, dovedemo u stanje što bolje funkcionalnosti – rekao je župan Marko Marušić za posjeta ambulanti u Bulincu.

Nikad veća ulaganja

 Marušić je tom prilikom naglasio da je Županiji cilj podići kvalitetu zdravstvene zaštite svih građana te istodobno osigurati i što bolje uvjete rada svim zdravstvenim djelatnicima. Nadalje je dodao da su ulaganja u ambulantu u Bulincu tek dio onoga što se trenutačno ulaže u Dom zdravlja i njegove ispostave.

-Trenutno se izvode radovi čija je ukupna vrijednost veća od 605 tisuća eura i moram reći da nikada nije bilo toliko ulaganja u Dom zdravlja i njegove ispostave. U tijeku su radovi na izmjeni krovišta u ispostavi u Čazmi vrijedni 45 tisuća eura. U Daruvaru su u završnoj fazi radovi na Dječjem dispanzeru vrijedni 137.500 eura. Jednako tako su pri kraju radovi i na uređenju prostora Školskog dispanzera u Daruvaru, vrijedni 136 tisuća eura, a vrlo brzo će biti gotovi i radovi na Općoj medicini u Bjelovaru vrijedni 287 tisuća  eura. Uz sve to u ovoj godini ide i energetska obnova ispostava Doma zdravlja u Daruvaru i Grubišnom Polju za što je u tijeku izrada projektno-tehničke dokumentacije, a gledat ćemo da energetski obnovimo i zgradu ispostave u Čazmi i zgrade u Garešnici koju smo već prijavili i čekamo rezultate natječaja. Dakle, trudimo se raditi podjednako u Bjelovaru i svim ispostavama, a sve s ciljem da našim građanima osiguramo što bolju zdravstvenu zaštitu i našim zdravstvenim djelatnicima što bolje uvjete rada – istaknuo je župan Marušić. 

Mlada stomatologinja u Bulincu

Nina Švaco, stomatologinja u Bulincu iznimno je zadovoljna novouređenom ordinacijom. 

-Inače sam iz Đurđevca, sada živim u Bjelovaru. Ovdje sam dvije godine. Kada sam došla pacijenti su stalno pitali hoćete li otići, do kada ostajete, ali evo već sam dvije godine ovdje. Imamo ovdje oko 1100 pacijenata što je dosta, ali nije i pretjerano. Nova oprema nam puno znači, ali i namještaj koji daje jednu topliju atmosferu – rekla nam je stomatologinja Švaco. 

Michell Gruičić, vršitelj dužnosti ravnatelja županijskog Doma zdravlja rekao je, između ostalog, da se sve više obnavljaju manje ambulante diljem županije dok je načelnik Knežić zahvalio županu da ulaganju u ordinaciju u Bulincu. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!