Za parking u podzemnoj garaži trebat će više od mjesečne karte?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Gradonačelnik Dario Hrebak, osnažen direktoricom Komunalca Ivanom Jurković – Piščević i pročelnicom Kristinom Kocur, najavio je izmjenu deset godina stare gradske odluke o parkirališnim pravilima na tiskovnoj konferenciji u petak.

Prema riječima direktorice Jurković – Piščević, na izmjeni te odluke aktivno se radi još od rujna prošle godine, a očekuje se da bi nova odluka na snagu trebala stupiti tijekom ove godine.

Prema onome što se čulo na današnjoj tiskovnoj konferenciji, fokus je na pravilima naplate za osobe s invaliditetom, a izmjene se mogu očekivati i kada je u pitanju parkiranje u jedinoj gradskoj podzemnoj garaži.

Deset godina stara odluka

„Odluka koja je na snazi datira iz 2014. godine i glupost je ono što čujemo zadnjih dana da gradska uprava kažnjava osobe s invaliditetom. Iako je ovdje riječ o neprovjerenom slanju informacija i stvaranje panike, to ne znači da se problemi ne trebaju rješavati i poboljšavati ono što građani smatraju nepravednim”, istaknuo je gradonačelnik Hrebak.

Prisjetio se izlaganja vijećnika Dražena Medveda koji je istaknuo da je nepravedno da se u podzemnoj garaži parkira temeljem mjesečne parkirališne karte na koju pravo imaju samo stanovnici u zoni naplate parkiranja. Podzemna garaža nudi veći komfor i namijenjena je prvenstveno parkiranju osoba koja, primjerice, rade ili idu na sud, u bolnicu, školu i na ostala popularna mjesta u centru grada. Drugim riječima, da u podzemnoj garaži ostaju satima, a ne danima.

„Pratimo što se događa i znamo da je jedan od bjelovarskih izazova i taj što imamo ograničen broj parkirališnih mjestima. U rujnu smo počeli pregovore s osobama za invaliditetom, a treba reći i da je policija radila akciju kažnjavanja onih koji parkiraju na mjesta za parking osoba s invaliditetom te u dva sata napisala 15 prekršaja”, napomenula je direktorica Jurković – Piščević.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!