Građevinari smanjili ambicije, sve pristigle ponude ispod su planirane cijene

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Velik interes i širok raspon cijena pratili su natječaj za cjelovitu obnovu zgrade starog zatvora u Ulici Matice hrvatske. Povjerenstvo Grada Bjelovara jučer je imalo dosta posla, s obzirom da je pristiglo čak osam ponuda, mnogo više nego što je u zadnje vrijeme uobičajeno.
Raspon cijena kretao se od najnižih 1,17 milijuna sve do 1,92 milijuna eura bez PDV-a, ali svakako je zanimljivo da su sve pristigle cijene niže od one procijenjene koja je bila 2,4 milijuna eura. Čini se da su autori javne nabave ažurirali svoje tablice cijena naviše, dok su izvođači radova, svjesni konkurencije, ipak smanjili vlastite ambicije u želji da si osiguraju posao.

Najnižu ponudu predala je Zajednica ponuditelja na čelu s bjelovarskom tvrtkom Begeom inženjering, a tu su i Montsistemi te Grad – IM.

Podsjetimo, gradonačelnik Dario Hrebak svojedobno je najavio da bi u zgradi starog zatvora mogao biti smješten Tehnološki park, ali i da su za taj svakako atraktivni prostor zainteresirani Bjelovarsko-križevačka biskupija i konzervatorski odjel.

„U svakom slučaju, sigurno je da će taj prostor imati javnu namjenu i da će stvarati dodatne vrijednosti”, naglasio je Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!