Powerlifting: Bjelovarčani Gordan i Tin među najjačim Europljanima!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

U Velikoj Gorici održano je Europsko prvenstvo u powerliftingu. Boje Hrvatske predstavljalo je 15 natjecatelja, od kojih 8 muškaraca i 7 žena, a među 15 najjačih našli su se i Bjelovarčani – Gordan Klasić i Tin Valinčić.

Gordan Klasić predstavljao je Hrvatsku u kategoriji do 105 kilograma te je, s ukupno podignutih 787,5 kilograma, osvojio 12. mjesto. Od ukupnih 787,5, Klasić je u čučnju podigao 282,5 kilograma, 192 kilograma u potisku s klupe, što je ujedno i državni rekord, te 312,5 kilograma u mrtvom dizanju.

-Da bi totalirao 800 kila, trebao sam dići 325 zadnji pokušaj, ali mi je žulj prokrvario. Pravila su takva da ako ne možeš zaustaviti krvarenje ne možeš ići na platformu, tako da zadnji pokušaj mrtvog dizanja nisam ni izlazio – ispričao je Klasić.

Gordan Klasić, FOTO: European Powerlifting Federation

-Završio sam 12., ciljali smo neko 10. mjesto, ali i ovo je bio nekakav prvotni plan, ući u top 15. Zadovoljni smo, ja malo više, Tin malo manje. Sve mu je išlo super do tog drugog pokušaja kad mu je pala šipka, to se ponovilo i na trećem i pomrsilo mu planove – dodao je.

Tako je Bjelovarčanin Tin Valinčić boje Hrvatske predstavljao je u kategoriji do 120 kilograma, a s ukupnih 755 podignutih kilograma osvojio je 17 mjesto. Valinčić je u čučnju podigao 280 kilograma, 175 u potisku s klupe te 300 kilograma u mrtvom dizanju.

Tin Valinčić, FOTO: Kolekcija PLK Bjelowbar

Nakon nastupa na Europskom prvenstvu, na redu je organizacija natjecanja u Bjelovaru koje je po rasporedu od 31. svibnja do 2. lipnja u dvorani Srednjoškolskog centra. Tako će se početkom lipnja najjači hrvatski powerlifteri sjatiti u Bjelovar te će svi zainteresirani iz prve ruke moći posjetiti powerlifting natjecanje na nacionalnoj razini.

-Iduće nas očekuje natjecanje u Bjelovaru koje mi organiziramo. Bjelovarčani će moći iz prve ruke vidjeti kako smo se mi to snašli na Europskom prvenstvu i kako to izgleda uživo. Ovo je već drugi put da organiziramo, tako mi to sad već zovemo tradicionalno Bjelowbar natjecanje. Pozivam sve da dođu u dvoranu Srednjoškolskog centra i vide o čemu se tu radi – pozvao je na natjecanje Klasić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!