Dario Hrebak: Postigli smo dogovor s HDZ-om, dobivamo dva prolazna mjesta

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Portal Klikni.hr jutros je ekskluzivno objavio listu koalicije HDZ-HSLS u II. izbornoj jedinici nakon čega se oglasio i Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara i predsjednik HSLS-a.

Naime, Hrebak je rekao da je postignut dogovor s koalicijskim partnerom HDZ-om o izbornim listama i da će HSLS dobiti dva sigurna prolazna mjesta, pri čemu će on biti treći u drugoj izbornoj jedinici, a Darko Klasić peti u prvoj izbornoj jedinici.

“HSLS će dobiti dva sigurna prolazna mjesta. Kolega Klasić bit će peti u prvoj izbornoj jedinici i ja ću biti treći u drugoj izbornoj jedinici”, rekao je Hrebak novinarima nakon sastanka čelništva HDZ-a i koalicijskih partnera, a nakon sjednice Predsjedništva.

Hrebak je istaknuo da ih izuzetno zanima klub zastupnika, a vjeruje da će s nekim od manjinskih zastupnika dobiti klub.

“To znači veliku mogućnost i pozornicu da realiziramo ove svoje dodatne programe i projekte, a s druge strane imat ćemo i govornicu kako bismo zastupali dalje liberalne politike u Hrvatskom saboru u sljedeće četiri godine”, rekao je, uvjeren da ovi izbori neće biti gusti i da će se ponoviti isti rezultat od zadnjih puta s obzirom na heterogenost političke scene.

Milanović vodi negativnu kampanju

Osvrćući se na retoriku predsjednika Republike Zorana Milanovića, Hrebak je ustvrdio da se ona uopće ne bazira na antikorupcijskoj politici, već je bazirana na negativnoj kampanji, vrijeđanju.

Osobno drži da će predsjednik Republike u iduća dva tjedna sigurno preokrenuti svoju retoriku. “Ne sjećam se da je ikad itko u Hrvatskoj na bilo kojim izborima, od mjesnih odbora do državne razine, dobio kampanju, dobio pobjedu na izborima na izuzetno negativnoj kampanji”, komentirao je, uz napomenu da očekuje od političkih suparnika da kažu njihovu viziju Hrvatske.

“Mi još uvijek ne vidimo njihovu viziju Hrvatske, osim dolaze velike količine rijeke pravde. Mislim da je to onako dosta šuplje i ja bih volio vidjeti konkretne stvari, konkretne programe”, rekao je Hrebak koji kaže da mu se ne sviđaju prijetnje koje zasad vidi, a to je – “moramo sve oporezivati”.

“Mislim da se tako ne stvara niti pravda, ne stvara se niti gospodarstvo. Vidim jako puno prijetnje da će se Hrvatska oporezivati. Mi smo baš suprotni i zato mi je drago da smo na ovoj strani jer mi se zalažemo za manje poreze, a ne za uvođenje novih”, istaknuo je Hrebak (HINA)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!