[FOTO/VIDEO] U Županiji i službeno predstavljen projekt gimnazijske sportske dvorane!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon što je župan Bjelovarsko bilogorske županije Marko Marušić na svom Facebook profilu objavio 3D skice budućeg izgleda bjelovarske Gimnazije i gimnazijske sportske dvorane, u velikoj je županijskoj vijećnici projekt i službeno predstavljen. Izrada idejnog projekta pripala je u ruke zagrebačkoj tvrtki AG PLANUM čiji su predstavnici i detaljnije predstavili projekt.

Sportska dvorana i dodatne učionice

-Bjelovarsko bilogorska Županija je, kao osnivač Gimnazije u Bjelovaru pokrenula projekt koji će ovoj školi omogućiti povećanje kapaciteta i stvaranje uvjeta za još kvalitetniji rad. Plan je da u dvorištu zgrade, s obzirom na gabarite koji su tamo zadani, izgradimo dvodijelnu dvoranu za održavanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture, ali ona će se koristiti i za ostale sportske i kulturne aktivnosti – ispričao je župan.

Župan ističe kako je činjenica da Gimnazija Bjelovar nema vlastitu sportsku dvoranu te su učenici prisiljeni ići u druge dvorane nepravda koju se svakako trude ispraviti. Osim prijeko potrebne dvorane, u sklopu projekta planira se i izgradnja još jedne zgrade s dodatnim učionicama, kabinetima i svim potrebnim popratnim sadržajem za održavanje nastave.

-Kao što je i spomenuo župan, na neki način je i nepravedno da nemamo svoju sportsku dvoranu što nam na neki način otežava organizaciju nastave i smanjuje kvalitetu održavanja nastave tjelesne i zdravstvene kulture – ispričala je ravnateljica Gimnazije Bjelovar Tanja Mamić.

Mamić dodaje kako će se s dodatnim učioničkim prostorima napokon omogućiti provedba jednosmjenske nastave.

-To je izuzetno važno, da jedna ustanova kao što je Gimnazija Bjelovar koju smatram da je vodeća odgojno obrazovna ustanova u županiji da će imati prostora u poslijepodnevnim satima održavati dodatne nastavne aktivnosti s našim učenicima koji su izuzetno motivirani i zainteresirani da sudjeluju u raznim izvanučioničkim aktivnostima za što nemamo baš mogućnosti u ovom trenutku organizirati, osim iza 19 sati – dodala je.

Samoodrživost

-Plan podrazumijeva da ovaj projekt mora biti samoodrživ kako bi se uložena sredstva vratila u što kraćem vremenskom razdoblju, stoga smo planirali i izgradnju dodatnog komercijalnog sadržaja, a to je podzemna garaža koja će se nalaziti ispod same dvorane i samog dvorišta škole – dodao je Marušić.

Izgradnjom podzemne garaže, objašnjava župan, ostvaruju se dva cilja: jedan je naplatom parkiranje doprinijeti samoodrživosti projekta, dok je drugi cilj dodatno ublažiti aktualni problem parkiranja u središtu Bjelovara.

-Važno je istaknuti da je Županija već iskazala interes i da je dostavila podatke našem Ministarstvu znanosti i obrazovanja, sve u svrhu prijave na javni poziv koji će se raspisati za povećanje kapaciteta gimnazijskog programa. Cilj tog poziva je povećanje postotka upisanih učenika u gimnazijske programe i dostizanje europskog prosjeka – rekao je župan.

Nova infrastruktura svakako će utjecati na popularnost škole, čime bi se trebalo i postići već spomenuto potrebno povećanje kapaciteta gimnazijskog programa i dostizanje europskog prosjeka.

-Naravno da će ovaj projekt značajno doprinijeti atraktivnosti naše škole i povećati broj učenika koji će se upisati u našu školu, ne samo iz naših županija, nego i ovih županija koje gravitiraju nama – zaključila je Mamić.

Iduće na redu je izrada glavnog projekta, prikupljanje sve potrebne dokumentacije te prijava na natječaj za financiranje.

3D vizualizacije projekta možete vidjeti u i u fotogaleriji:


PODIJELI S PRIJATELJIMA!