Centar obiteljske medicine (COM) seli iz Sredica, liječnici više neće dijeliti ambulante

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon preseljenja dijela bolničkih djelatnosti u novu zgradu Opće bolnice „Dr. Anđelko Višić”, više je objekata u bolničkom krugu ostalo prazno, a među takvima je i zgrada urologije. Ona bi uskoro trebala biti obnovljena te dobiti novu namjenu.
-Riječ je o prostoru koji je u suvlasništvu Doma zdravlja BBŽ i Opće bolnice „Dr. Anđelko Višić”. U tijeku su pregovori s bolnicom i Ministarstvom zdravstva da se zgrada u potpunosti prebaci u vlasništvu Doma zdravlja kako bismo je mogli urediti za novu namjenu – kaže županijska pročelnica za zdravstvo Andrea Bengez.
Dodaje kako bi u tom prostoru trebale biti smještene nove djelatnosti koje su predviđene novom mrežom javnozdravstvene zaštite, poput psiholoških, logopedskih, ambulanti radne medicine i drugih koje bi trebale djelovati u sklopu Doma zdravlja.
-U tom bi prostoru trebalo biti mjesta i za sve liječnike obiteljske medicine od kojih neki sada dijele ordinacije, očekujemo dolazak liječnika koji trenutno rade izvan doma, a plan je i Centar obiteljske medicine, koji trenutno djeluje u Velikim Sredicama, kod Sirele – tumači pročelnica.
Bengez podsjeća i kako bivša urologija nije jedina zgrada u bolničkom krugu koja će dobiti novu namjenu. To očekuje i zgradu kirurgije za čiju obnovu je, zajedno sa zgradom interne te psihijatrije i neurologije, već izrađena projektno-tehnička dokumentacija vrijedna oko 140 tisuća eura.
-U tijeku je i izrada projektne dokumentacije za uređenje unutrašnjosti zgrade kirurgije u kojoj će biti uređen prostor za palijativnu skrb. Naime, novom mrežom javnozdravstvene zaštite bjelovarskoj bolnici odobreno je pedesetak postelja za palijativnu skrb, što je prvi korak ka formiranju bolničkog odjela isključivo za tu namjenu – kaže pročelnica Bengez.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!