Aktivnosti u svakom kutku županije, ne propustite središnje događanje u ponedjeljak u Bjelovaru!

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Ako već duže vrijeme niste provjerili razinu šećera u krvi, koliki vam je krvni tlak ili ako jednostavno trebate koristan savjet o zdravlju, onda biste u ponedjeljak prijepodne svakako trebali biti u Bjelovaru. Na korzu u središtu grada od 9,30 do 12 sati održat će se središnje obilježavanje Svjetskog dana zdravlja, koji se ove godine provodi pod motom „Moje zdravlje, moje pravo”. Glavni organizator i pokrovitelj je Bjelovarsko-bilogorska županija, a u bogat program aktivnosti koje se tijekom čitavog travnja provode u svim dijelovima županije, uključile su sve županijske zdravstvene ustanove, ali i brojne udruge i pojedinci.

-Ovogodišnja tema Svjetskog dana zdravlja je odabrana kako bi se zagovaralo pravo svih na pristup kvalitetnim zdravstvenim uslugama i informacijama vezanim za unaprjeđenje i očuvanje zdravlja. Bjelovarsko-bilogorska županija ulaže velika financijska sredstva u infrastrukturu, opremu i ljude upravo zato kako bi se podigla kvaliteta zdravstvene zaštite te kako bi zdravstvena zaštita bila dostupnija svim građanima naše županije. Također, Županija podiže svijest o brizi za zdravlje kroz javnozdravstvene aktivnosti – poručuju iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

Nakon aktivnosti na korzu u prijepodnevnim satima, poslijepodne se, od 18 sati, u hotelu „Art’eria“ održava tribina „O zdravlju u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji“ na kojoj će sudjelovati brojni zdravstveni stručnjaci s područja županije.

Uz pokrovitelja i glavnog organizatora, Bjelovarsko-bilogorsku županiju, suorganizatori događanja su OB „Dr. Anđelko Višić“ Bjelovar, Dom zdravlja BBŽ, Zavod za hitnu medicinu BBŽ, ZU Ljekarna Bjelovar, Zavod za javno zdravstvo BBŽ, Daruvarske toplice Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju, Medicinska škola Bjelovar, Veleučilište u Bjelovaru, Lions klub Nasta Rojc Bjelovar, Vita Olimpica i Curaprox.

Aktivnosti tijekom ponedjeljka neće nedostajati niti u drugim dijelovima županije, a detaljan raspored donosimo u nastavku.

Ponedjeljak, 08. 04. 2024.

– Osnovna škola Čazma – Predavanje „Briga o zdravlju“ – patronažne sestre Doma zdravlja, Matea Šereg i Ivana Lončar

– 8,00 sati – treći razredi (dva odjeljenja)

– 9,30 sati – četvrti razredi (dva odjeljenja)

– od 8,00 – 10,00 sati, Gradska tržnica u Grubišnom Polju – Patronaža Grubišno Polje obaviti će kontrolu vitalnih parametara (GUK, RR); Savjetovanje o važnosti usvajanja zdravog životnog stila

– od 08. do 12. 04. 2024. godine, Medicinska škola Bjelovar, ispred srednjoškolskog centra na Poljani dr. Franje Tuđmana, svaki radni dan od 10,25 – 10,40 sati (pod velikim odmorom), provoditi će tjelovježbu uz muzičku pozadinu za učenike svih srednjih škola

– od 13,00 – 15,00 sati, Ljekarna Nova Rača – Analiza sastava tijela

– od 9,00 – 11,00 sati, Ambulanta DZ u Velikoj Trnovitici – Patronaža Garešnica obavljati će kontrolu vitalnih parametara (GUK, RR)

– od 9,30 do 12,00 sati, Korzo u Bjelovaru – Centralno obilježavanje – štandovi na kojima će se: mjeriti krvni tlak, šećer u krvi, vitamini; savjeti o pravilnoj prehrani i važnost fizičke aktivnosti; degustirati zdravi sokovi; sudjeluju: OB „Dr. Anđelko Višić“ Bjelovar, Dom zdravlja BBŽ, Zavod za hitnu medicinu BBŽ, Ljekarna Bjelovar, Zavod za javno zdravstvo BBŽ, Daruvarske toplice Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju, Medicinska škola Bjelovar, Veleučilište u Bjelovaru, Lions klub Nasta Rojc Bjelovar, Vita Olimpica, Curaprox

– 18,00 sati, Hotel Art’earia Bjelovar – TRIBINA „O ZDRAVLJU U BJELOVARSKO-BILOGORSKOJ ŽUPANIJI“ u organizaciji Hrvatskog liječničkog zbora:

  • „Analiza odabranih zdravstveno-statističkih pokazatelja zdravlja BBŽ i RH“

doc. dr. sc. Želimir Bertić, mag. soc. geront. dipl. mt.

  • „Odabrani pokazatelji zdravstvenog sustava u BBŽ“

Vedran Šćuric, dr. med., spec. javnozdravstvene medicine

  • „Maligne bolesti dojke kod žena“

Ivana Cindrić, dr. med., spec. opće kirurgije

  • „Mogućnost operativnog liječenja štitne žlijezde u OB „Dr. Anđelko Višić“ Bjelovar

prim. dr. sc. Stjepan Grabovac, dr. med., prof. str. studija, spec. otorinolaringologije, subspec. plastične kirurgije, glave i vrata

  • „Bezbolni porođaj – uhodana praksa u OB „Dr. Anđelko Višić“ Bjelovar“

Goran Pavlović, dr. med., spec. ginekologije i opstetricije

  • „Pretilost kao bolest“

Maja Marušić Marić, dr. med., spec. interne medicine, subspec. endokrinolog i dijabetolog

  • „Osteoporoza“

Marin Deškin, dr. med., spec. interne medicine, subspecijalist endokrinologije i dijabetologije

  • „Život bez boli – temeljno ljudsko pravo“

Gordana Kesić Valpotić, dr. med., spec. anesteziolog, spec. hitne medicine, subspec. intenzivne medicine


PODIJELI S PRIJATELJIMA!