[FOTO] U Ekonomskoj školi gostovali predstavnici Europskog parlamenta u Hrvatskoj

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – U duhu nadolazećih izbora za Europski parlament koji se u Hrvatskoj održavaju 9. lipnja 2024. te u svrhu promicanja građanskog odgoja učenika, Ekonomska i birotehnička škola Bjelovar je u suradnji s Uredom Europskog parlamenta u Hrvatskoj organizirala predavanje pod nazivom „Europska priča (o izborima).“

Predavači su bili Ivo Antunović, predstavnik Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj i Marko Boko, savjetnik za odnose s javnošću Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj.

Ovo je još jedna u nizu aktivnosti Ekonomske i birotehničke škole u okviru projekta „Škola ambasador Europskog parlamenta (EPAS)“ u kojem je želja podići svijest učenika i lokalne zajednice o europskoj parlamentarnoj demokraciji, pravima i obvezama državljana EU, ulozi Europskog parlamenta i europskim vrijednostima.

Predavanje je imalo cilj educirati učenike završnih razreda o važnosti izlaska na izbore, a naglasak je bio na mladima koji prvi puta imaju priliku koristiti svoje biračko pravo. Predavanju je prisustvovalo pedesetak učenika završnih razreda, a prisustvovali su i predstavnici Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar, a u ime Grada Bjelovar prisutan je bio i Tigran Drljača, savjetnik za poslove gospodarenja nekretninama.

Predavanje je počelo prezentacijom aktivnosti Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj i kampanje za europske izbore 2024. pod nazivom „IskoristiSvojGlas“. Nakon prezentacije učenici su se digitalno na svojim mobilnim telefonima putem aplikacije „SLIDO“ uključili u interakciju te su mogli iznositi svoja mišljenja i postavljati pitanja o demokraciji. Za kraj je održana tematska radionica posvećena približavanju rada Europskog parlamenta.

Današnje predavanje organizirale su nastavnice Josipa Klemić i Biljana Ilkoski, koje čitavu školsku godinu uspješno vode Školu ambasadora Europskog parlamenta (EPAS).


PODIJELI S PRIJATELJIMA!