Županija i Turistička zajednica BBŽ osigurale novih 165 tisuća eura za turistički sektor

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić i direktor Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Marcel Medak na 25. proljetnom međunarodnom bjelovarskom sajmu otvorili su dva javna poziva vezana uz turistički sektor, kojima je nastavljena uspješna suradnja Županije i Turističke zajednice s ciljem poboljšanja turističkih rezultata na području BBŽ.

Riječ je o javnom pozivu za dodjelu potpora regionalnim i lokalnim događanjima u 2024. godini te javnom pozivu za podizanje kvalitete pružatelja usluga smještaja.

-Kad je riječ o prvom javnom pozivu, za potporu regionalnim i lokalnim događanjima, ukupna vrijednost iznosi 65 tisuća eura i u odnosu na prošlu godinu povećali smo je za 20 tisuća eura. Maksimalni iznos potpore po projektu iznosi 5,5 tisuća eura, istaknuo je bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić.

Drugi javni poziv, za podizanje usluga smještaja „težak” je čak 100 tisuća eura, što je 13,5 tisuća eura više nego lani. Maksimalni iznos potpore je 5 tisuća eura.

-Ovakva suradnja Županije i Turističke zajednice traje već treću godinu i drago mi je da to direktno utječe na ulaganju i turizmu i povećanju prepoznatljivosti naše županije, kao i na povećanju turističkog prometa, dodao je župan Marušić.
Većinu sredstava za spomenuta dva javna poziva osigurala je Turistička zajednica BBŽ, prijavom na javni poziv Hrvatske turističke zajednice, dok je ostatak osiguran u proračunu Županije te sami TZ.

-Reakcije korisnika sa terena su jako pozitivne. S jedne strane, manifestacije stvaraju dodatan motiv za dolazak u našu županiju, a s druge strane privatni iznajmljivači koriste ova sredstva za ulaganja. Radi se, inače, o sufinanciranju 50 posto njihovih ulaganja, dok ostalih 50 posto sredstava moraju sami osigurati, što znači da govorimo o duplo većim ulaganjima u turizam naše županije, rekao je direktor Turističke zajednice BBŽ Marcel Medak.

Oba javna poziva otvorena su u petak, 12. travnja, i bit će otvoreni do 10. svibnja ove godine.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!