Sutra kreću radovi na zgradi ‘Vodotehne’. Evo do kada će trajati

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Gradonačelnik Dario Hrebak danas (ponedjeljak) je ispred zgrade ‘Vodotehne’ najavio sutrašnji početak radova. 

-Sutra počinju pripremni radovi na potpunoj obnovi zgrade i za Grad Bjelovar iznimno važnog objekta. Očekuje se da će radovi trajati 10 mjeseci. Na javnom natječaju posao je dobila tvrtka Hidroregulacija. Posao je bio procijenjen na 9.5 milijuna eura s PDV-om, međutim bjelovarska tvrtka Hidroregulacija ponudila je 7.5 milijuna eura, dakle 21 posto manji iznos – kazao je gradonačelnik Hrebak i dodaje. 

-S tom ponudom smo bili jako zadovoljni, ali bili smo i zadovoljni što se javilo pet izvođača. Inače, u ovu zgradu je već uloženo 3.5 milijuna eura u konstruktivnu obnovu. Ova zgrada će biti jedan simbol modernog i dinamičnog bjelovarskog gospodarstva. Ovdje planiramo da radi oko 300 ljudi. Dakle, radi se o razvoju IT sektora, a priliku će dobiti mlade tvrtke u razvoju. Također, tu ćemo imati i jednu veliku, modernu multikonferencijsku dvoranu. Nalazit će se na prvom katu i bit će namijenjena za sve prilike – kazao je gradonačelnik Hrebak. 

Hrvoje Malčić, direktor M Plana istaknuo je da je projekt sprega modernog i povijesnog i da je sve projektirano u suradnji sa konzervatorima. 

Lucija Francetić, voditeljica gradilišta istaknula je da se radi cjelovita obnova na četiri etaže. 

-U središtu će se nalazi jedan moderan atrij koji će biti zatvoren u jednom modernom štihu sa staklenim pokrovom. Upoznati smo dobro sa zgradom i u roku od 10 mjeseci ćemo sve napraviti – rekla je, između ostalog, Francetić. 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!