Počela akcija darivanja krvi: Ove godine u Bjelovaru 60 osoba krv darovalo po prvi put

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Danas u 11 sati počela je svibanjska akcija dobrovoljnog darivanja krvi Gradskog društva Crvenog križa Bjelovar. Krv danas možete darivati danas sve do 17 sati, a u istim terminima, dakle od 11 do 17 sati, to možete učiniti i sutra i prekosutra u prostoru bjelovarskog Crvenog križa u Ulici 108. puka 1.

– Ovo je peta akcija u ovoj godini, a do sada smo prikupili 985 doza krvi. Akcije će se održavati svaki mjesec, a tako će biti i u ljetnim mjesecima. To je period u godini kada je u cijeloj Hrvatskoj povećana potreba za krvi, a ujedno su to akcije na koje se ljudi zaista odazivaju u velikom broju – kazala je ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Bjelovar Vida Malek otkrivši kako u bazi dobrovoljnih darivatelja krvi bjelovarskog Crvenog križa ima velik broj „starih” darivatelja koji krv daruju već 50, 70 ili pa čak i više puta, no kako se akcijama odazivaju i mladi pa je tako ove godine krv po prvi put darivalo čak 60 novih darivatelja.

– Krv može dati svaka zdrava osoba od 18 do 65 godina tjelesne težine iznad 55 kilograma. S druge strane krv ne mogu darivati osobe s akutnim bolestima, osobe nakon operativnih zahvata, žene za vrijeme menstruacije, trudnoće i dojenja te osobe s visokim i niskim krvnim tlakom – pojasnila je Malek.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!