Vjetar u leđa: Čak 47 sportskih klubova dobilo novac od Županije za svoje projekte

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Predstavnici čak 47 sportskih udruga s područja čitave županije danas su sa županom Markom Marušićem potpisali ugovore o dodjeli novčanih sredstava za sufinanciranje projekata udruga iz područja sporta u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Riječ je o potpisivanju ugovora koje je uslijedilo nakon provedenog Javnog poziva, a iz županijskog proračuna za ovu su namjenu osigurane 22 tisuće eura.

– Ovakav poziv Bjelovarsko-bilogorska županija do sada nije imala. Ovim sredstvima želimo dodatno potaknuti rast i razvoj sporta i sportskih aktivnosti na području županije. To je naša obaveza, ali i privilegija jer ulaganje u sport znači ulaganje u budućnost. Naravno, cilj nam je što veći broj djece uključiti u sport. Oni svojim predanim radom ostvaruju zavidne rezultate, a istovremeno promoviraju sebe, svoje klubove, ali i našu županiju – kazao je župan Marušić prilikom potpisivanja ugovora dodavši kako, osim kroz ovaj Javni poziv, Županija sa 160 tisuća eura podupire rad sportskih klubova kroz županijsku Sportsku zajednicu. Također, najavio je kako Županija i sljedeće godine planira raspisati ovakav Javni poziv te kako će nastojati da dodijeljena sredstva budu veća.

Na dodijeljenim sredstvima u ime svih klubova Bjelovarsko-bilogorskoj županiji na čelu sa županom Markom Marušićem zahvalio je Tomislav Smrček Čonč, alfa i omega proslavljenih Argonauta.

– Svi mi najbolje znamo koliko je teško opstati u ovo novo doba s novim generacijama. Danas je mlade teško motivirati i sačuvati klubove. U pravilu to ostaje na onima koji su se spremni žrtvovati za veće dobro. Upravo zato i ime svih nas zahvaljujem Bjelovarsko-bilogorskoj županiji i županu Marku Marušiću što su prepoznali naš trud i rad – zaključio je Smrček.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!