Kristian Novak i Čaruga iste večeri. Je li moglo drugačije?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Grad Bjelovar ima brojna kulturna događanja koja su razvrstana tijekom cijele godine. No, 18. svibanj svakako spada u jedan od najvećih dana kulture posljednjih desetak godina. 

Naime, navedenog dana novoosnovana Gradska kazališna kuća Bjelovar imat će veliku premijeru predstave ‘Čaruga’. Iste večeri u Gradskom muzeju u Bjelovaru gostovat će Kristian Novak, trenutno najčitaniji domaći pisac koji će predstaviti svoju knjigu ‘Slučaj vlastite pogibelji’. 

Baš iste večeri?

Kulturni su to događaji s kakvima se malo koji grad može pohvaliti. No, brojni građani i kulturoljupci pitaju, zar su oba događanja morala biti dogovorena baš iste večeri? 

Naime, dugoočekivana Novakova književna večer počinje u 19 sati, a velika premijera Čaruge u 20 sati. 

-Kupila sam već ulaznice za Čarugu i veselim se predstavi. No, obožavam i Novakove romane, dugo čekam njegovu književnu večer i onda se dogodi da će biti sat vremena prije premijere. Znam da Novakove književne večere traju duže od sat vremena i naravno da bi voljela poslije sudjelovati još u razgovoru, kako to i ide na takvim događanjima, pa i kupiti knjigu, dobiti autogram, ali to se nikako ne može obzirom da je predstava u 20 sati. Konačno velika kulturna događanja u gradu i onda sve u isto vrijeme. Trebali bi malo komunicirati međusobno organizatori – kazala nam je Bjelovarčanka Marina Delić. 

Novak je ranije dogovoren

Književnu večer i promociju romana Kristiana Novaka organizira Gradski muzej Bjelovar u suradnji s Narodnom knjižnicom ‘Petar Preradović’, stoga smo razgovarali s Vjeruškom Štivić, ravnateljicom knjižnice. 

-Raspored pisca Novaka je godinu dana unaprijed popunjen. Do njega nije lako doći i njegovo gostovanje je dogovoreno još prije nove godine, dakle puno prije nego što se govorilo o datumu premijere – kazala nam je ravnateljica Štivić. 

Kako su i zašto organizatori predstave izabrali baš 18. svibanj za premijeru nije precizno objašnjeno. 

No, ono što je za svaku pohvalu, je sve veći broj značajnih kulturnih događanja. Samo bi organizatori navedenih događanja svakako trebali više komunicirati i usklađivati datume…

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!