[FOTO] Sajam kreativnosti prilika je za obiteljsko druženje i uživanje u ostavštini Mate Lovraka

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Uz pjesmu „Kad se male ruke slože, sve se može, sve se može!“ 80-tak djece u povorci je stiglo na Sajam kreativnosti na kojem su dobili ključeve Općine Grđevac u kojoj će tjedan dana vladati zabava.

U Velikom Grđevcu se u organizaciji TZP Južna Bilogora, u sklopu Kulturnog centra Mato Lovrak  ovog vikenda održava Sajam kreativnosti u sklopu 37. Lovrakovih dana kulture.

Središte manifestacije – Mato Lovrak

Povorka od 80-tak djece OŠ Mato Lovrak i Dječjeg vrtića Slatki potok obučena u dječje bilogorske narodne nošnje, u pratnji Puhačkog orkestra Bjelovar s pjesmom „Kad se male ruke slože, sve se može, sve se može!“ stigla je u Kulturni centar gdje su preuzeli ključeve Općine Grđevac na tjedan dana.

– Ovo je specifična manifestacija koja je izgrađena na tradiciji i ostavštini Mate Lovraka, rođenog Velikogrđevčanina. Lovrakov centar iz godine u godinu je sve posjećeniji, a Sajam kreativnosti nudi obilje zabave za sve uzraste – istaknula je Ivona Janota, direktorica TZP Južna Bilogora.

Uz prikaz scene „Svatovi“ iz filma Vlak u snijegu, uz Sajam kreativnosti otvoreni su i Lovrakovi dani kulture. Poruka brojnih Lovrakovih romana je sloga i zajedništvo, prijateljstvo i ljubav kao vrednote života, složnost koja rješava svaki problem.

Nedjelja puna zabave

Na Sajmu kreativnosti cijeli je prostor Centra podijeljen na tri zone – Zonu kreativnosti,  Zonu zabave i Zonu znanja.

Kako bi upoznali mjesto rođenja Mate Lovraka, po Velikom Grđevcu cijeli dan vozi besplatni turistički vlakić. Stručni vodiči provode posjetitelje po Lovrakovom centru i u razgledavanju Mlina i Staze prijatelja prirode. Sajam će završiti originalnim vatrenim showom „Vatrena Matylda“ u nedjelju u 18 sati.

U Velikom Grđevcu štuje se i poštuje stvaralaštvo Mate Lovraka na način da se organiziraju Sajam kreativnosti, dodjela nagrade Mato Lovrak za najbolji dječji roman, dodjela nagrada učenicima za najbolja literarna, novinarska i likovna ostvarenja, a na Igre Družbe Pere Kvržice dolazi 12 ekipa iz 12 osnovnih škola iz Bjelovarsko-bilogorske županije te prijateljske škole iz Banove Jaruge, Kostajnice i mađarske općine Budžak.

Današnji je dan idealan za igru i zabavu uz čudesni svijet kreativnosti i mašte u Velikom Grđevcu!

u v

 

 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!