Potpisani ugovori: Turistički sektor dobio 165 tisuća eura

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Čak 42 privatna iznajmljivača i organizatori 35 različitih manifestacija s područja Bjelovarsko-bilogorske županije danas su potpisali ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava. Riječ je o ukupno 165 tisuća eura namijenjenih projektima za podizanje kvalitete pružatelja usluga smještaja, odnosno privatnim iznajmljivačima, te regionalnim i lokalnim događanjima u 2024. godini. Ugovori su potpisani u jednom od omiljenih mjesta za predah brojnih Bjelovarčana restoranu i vinariji Coner u Jabučeti čiji su se vlasnici također javili na ovaj javni poziv Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije.

– Ovim novcem smo obnovili dječje igralište za naše najmlađe goste, a dio sredstava smo iskoristili za zamjenu namještaja u našim sobama – kazao je Bernard Coner.

Ovo je treća godina kako se provodi ovaj javni poziv koji je sve popularniji među turističkim djelatnicima Bjelovarsko-bilogorske županije, ali koji iz godine u godinu donosi više sredstava namijenjenih turizmu.

Više novca

– I ove godine smo udružili sredstva s našom županijskom Turističkom zajednicom kako bismo pomogli našim privatnim iznajmljivačima. Na ovaj način direktno utječemo na ulaganja u turizmu, kao i na povećanje prepoznatljivosti naše županije te povećanje turističkog prometa. Drago mi je što su mjere prepoznali njezini korisnici i što su se odlučili javiti. Na javni poziv za podizanje kvalitete pružatelja usluga smještaja pristigle su 43 prijave, a 42 su prihvaćene. Povećana su i sredstva za ovu namjenu koja su lani iznosila 86 tisuća eura, a ove godine smo osigurali 100 tisuća eura za naše privatne iznajmljivače. U ovom smjeru ćemo nastaviti i iduće godine. Siguran sam da ova sredstva dolaze u prave ruke jer će korisnici ove mjere na dobivenih 100 tisuća eura, uložiti još toliko. To znači da će ulaganja u smještaje na području županije iznositi 200 tisuća eura – kazao je bjelovarsko-bilogorski župan te ujedno predsjednik županijske Turističke zajednice Marko Marušić osvrnuvši se i na javni poziv vezan uz događanja i manifestacije na području županije.

Mamac za posjetitelje

– Za manifestacije smo osigurali 65 tisuća eura potpore što je 20 tisuća eura više nego prošle godine. Zapremili smo 35 prijava, a ovim potporama podupiremo održavanje manifestacijama u općinama i gradovima naše županije. Takva događanja su ključna za našu turističku ponudu, kao i mamac za posjetitelje – naglasio je Marušić čestitavši svima na dobivenim sredstvima.

Jedna od općina koja je dobila sredstva za svoja događanja je Općina Šandrovac čiji je načelnik Dario Halauš zahvalio na ovoj potpori.

– Ta sredstva nam olakšavanju zatvaranje financijske konstrukcije i omogućavaju veća ulaganja za naša događanja čime se doprinosi izgradnji ljepše slike Bilogore – kazao je Halauš.

Inače, javni pozivi za danas potpisane ugovore otvoreni su u travnju, a zatvoreni sredinom svibnja.

– Interes je bio dosta velik. Ovakve javne pozive radimo već treću godinu za redom. Zadovoljni smo i mi i korisnici pa već sada mogu najaviti nastavak ovakvih javnih poziva čiji je cilj podizanje kvalitete pružatelja usluga smještaja te što kvalitetnijih manifestacija i događanja kako bismo u našu destinaciju privukli što već broj gostiju – zaključio je direktor Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije Marcel Medak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!