[FOTO] Mega projekt: Krenuo najveći investicijski ciklus ulaganja u županijske prometnice

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Župan Marko Marušić u društvu načelnika općine Šandrovac, Končanica i Hercegovac obišao je radove na županijskim prometnicama Šandrovac – Jasenik i Ilovski Klokočevac.

Naime, riječ je o početku investicijskog ciklusa Bjelovarsko – bilogorske županije te Županijske uprave za cestu u suradnji s općinama i gradovima koji su za to iskazali interes. U narednih godinu dana, planira se obnoviti više od 30 kilometara prometnica. Planirana vrijednost radova za sve prometnice iznosi oko 4,4 milijuna eura.

-Podsjećamo kako je Županijsku upravu za ceste sadašnja županijska vlast zatekla u financijskoj dubiozi, bez ikakve mogućnosti financiranja većeg broja prometnica na području Bjelovarsko – bilogorske županije. Zahvaljujući odgovornom radu, dobroj suradnji i komunikaciji, stvorena je mogućnost za financiranje obnove prometnica – naveli su iz Županije.

– Naslijedili smo dug od čak 29 milijuna kuna odnosno 3,8 milijuna eura te veliki dio prometnica u lošem stanju. U ove tri godine odgovornim i racionalnim upravljanjem uspjeli smo stabilizirati poslovanje i ŽUC je po prvi put završio poslovnu godinu s viškom prihoda od ukupno 350.000,00 eura. U tom vremenu uspješno su zatvorena dva kredita i podmirene sve dospjele obveze. Sada smo u prilici i idemo u novi investicijski ciklus. Obnovit ćemo gotovo 30 kilometara županijskih prometnica na području 13 općina i tri grada, kazao je župan Marko Marušić te je dodao.

-Ukoliko svemu tome pridodamo skorašnji dovršetak brze ceste od Farkaševca do Bjelovara i njezin nastavak do Bulinca, odnosno do Virovitice za što se uskoro očekuje potpisivanje ugovora s izvođačem možemo zaključiti da svjedočimo nikad većem investicijskom ciklusu odnosno ulaganju u prometni cestovni sustav na području Bjelovarsko – bilogorske županije – zaključio je Marušić.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!