Infinity Festival u Garešnici: Udruga informatičara BBŽ-a i Osnovna škole Velika Pisanica oduševili

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Udruga informatičara Bjelovarsko-bilogorske županije i Osnovna škola Velika Pisanica sudjelovali su na 4. Garešnica Infinity Festivalu 14. lipnja 2024., koji je održan u organizaciji grada Garešnice, Turističke zajednice Sjeverna Moslavina i Udruga Sferia.

Festival je imao cilj popularizacije znanosti i umjetnosti među mladima, kombinirajući teme svemira i glazbe inspirirane NASA-inim znanstvenikom M.M.Vucelićem i pjevačem Ivom Robićem.

Na festivalu, s preko 1500 djece, sudionici iz Udruge informatičara BBŽ-a i Osnovne škole Velika Pisanica održali su tri radionice: 3D ispis i dizajn, upotreba VR naočala i Lego Mindstorms robote koje su dio projekta INFOROBODAY. Udrugu informatičara BBŽ-a predstavljao je njezin predsjednik Branko Raičković, a ispred Osnovne škole Velika Pisanica bili su učitelji Marina Malešević, Ivan Piria te Senada Piria i učenici 6. b razreda – Antonio Cocut, Maja Brnjaković, Lea Šulentić, Maja Dončević, Antonio Milković i Lovro Bosanac.

Učenici su pokazali veliki entuzijazam i znatiželju, a radionice su im omogućile da se upoznaju s naprednim tehnologijama i STEM područjima. Mentori su istaknuli visok stupanj angažmana i suradnje među djecom, ističući važnost ovakvih edukativnih inicijativa za dugoročni obrazovni i profesionalni razvoj.

Festival je također omogućio umrežavanje učenika i mentora te prezentaciju projekata, što je dodatno potaknulo njihovo samopouzdanje i komunikacijske vještine. Garešnica Infinity Festival pokazuje kako lokalne zajednice mogu koristiti inovativne pristupe za obrazovanje i inspiraciju mladih, povećavajući svijest o važnosti znanosti i tehnologije kroz edukaciju i zabavu. (I.P.)


PODIJELI S PRIJATELJIMA!