Daruvarske toplice uskoro u novom ruhu, raspisan natječaj ‘težak’ 12,16 milijuna eura

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Daruvarske toplice objavile su u petak međunarodni javni natječaj za izgradnju novog rekreacijskog centra, rekonstrukciju postojećih i izgradnju novih smještajnih jedinica i izgradnju novih termalnih bazena te opremanje vrijedan odabir 12,16 milijuna eura. Projekt se u potpunosti financira putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Odabir ponude izvršit će se po kriteriju ekonomski najpovoljnije ponude, a osim cijene dodatno će se bodovati i kriterij kvalitete.

Nakon završetka postupka nabave i odabira najpovoljnije ponude sklopit će se ugovor s odabranim ponuditeljem te je očekivani početak izvođenja radova kraj rujna odnosno početak listopada ove godine, pojasnio je ravnatelj Daruvarskih toplica Ratko Vuković te dodao da je u tijeku i prethodno savjetovanje za odabir stručnog nadzora izvođenja radova izgradnje i rekonstrukcije turističke infrastrukture. Zadovoljstvo zbog činjenice da ovaj vrijedan projekt sada ulazi u fazu konkretne realizacije izrazio je i župan Marko Marušić.

„Bjelovarsko-bilogorska županija kao osnivač Daruvarskih toplica puno očekuje od ovog projekta koji je ključan za daljnji razvoj zdravstvenog turizma na području naše županije i upravo zato izražavam zadovoljstvo zbog činjenice da projekt ulazi u fazu konkretne realizacije. Nama kao osnivaču u interesu je da izgradnja krene što prije. Svjesni smo važnosti projekta i koristi koje će njegova realizacija donijeti ne samo Toplicama, nego i gradu Daruvaru i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u cjelini”, poručio je župan Marušić.

Modernizacija i revitalizacija Toplica od velike je važnosti i za grad Daruvar, a gradonačelnik Damir Lneniček je naglasio da će se dovršetkom ulaganja značajno unaprijediti ponuda Daruvarskih toplica, što bi trebalo donijeti i veće prihode što je svakako u interesu Grada Daruvara.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!