[FOTO] Svjetski kongres izvedbenih umjetnosti na Kubi: Hrvatsku predstavljala Irma Unušić iz Bjelovara

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Na 21. ASSITEJ Svjetskom kongresu i Festivalu izvedbenih umjetnosti za djecu i mlade na Kubi sudjelovala je i predstavnica umjetničke organizacije SHOOMA Irma Unušić iz Bjelovara.

Na međunarodnom kazališnom kongresu Unušić je predstavila svoj rad, rad umjetničke organizacije SHOOMA te bila predstavnica Hrvatske.

-Moje sudjelovanje na 21. Svjetskom kongresu Međunarodne organizacije kazališta za djecu i mlade vidim kao važan poduhvat u svojoj kazališnoj karijeri jer mi je proširio vidike te omogućio umrežavanje i razmjenu s međunarodnim stručnjacima iz područja kazališta za mladu publiku – rekla nam je Unušić.

Program daje priliku mladim umjetnicima za usavršavanje, razmjenu i umrežavanje na međunarodnoj razini. Umrežavanje na međunarodnoj razini od važnosti je i za novootvorenu Gradsku kazališnu kuću Bjelovar.

-To smatram izuzetno važnim za grad Bjelovar koji je baš u mjesecu svibnju otvorio vrata svoje Gradske kazališne kuće Bjelovar. Vjerujem da će u vrlo skoroj budućnosti biti prostora i razumijevanja za stvaranje profesionalnih kazališnih radova za mladu publiku – dodala je predstavnica umjetničke organizacije SHOOMA.

Također, Irma Unušić odabrana je i za sudionicu Next Generation Network Residency, međunarodnog programa koji okuplja mlade umjetnike u usponu iz područja kazališta za mladu publiku. Sudionici programa svoje su radove predstavili delegatima Generalne skupštine ASSITEJ-a Međunarodne organizacije kazališta za djecu i mlade u povijesnom Hotelu Nacional u središtu Havane.

-Bila su to dva vrlo intenzivna i neodoljiva tjedna s ogromnom količinom novih iskustava, radionicama, predstavama iz cijelog svijeta, novim ljudima, drugačijom kulturom i kazalištem – zaključila je Unušić i dodala kako je, usprkos lošem životnom standardu u Kubi, divno vidjeti živu i mnogobrojnu kazališnu scenu.

Predstavljanje boja Hrvatske i bjelovarske kulturno umjetničke organizacije SHOOMA na Svjetkom ASSITEJ kongresu podržali su Zaklada “Kultura Nova” i Grad Bjelovar.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!