Krunoslava je ostavila posao u banci i pokrenula hit posao s cvjetnim kreacijama. Ovo je njezina priča

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Nakon godina rada u financijskom sektoru, kreativna Krunoslava Ivanković rodom iz Bjelovara odlučila je ostvariti dugogodišnju želju i pokrenuti posao izrade cvjetnih kreacija, personaliziranih buketa, revera, aranžmana, nakita od živog cvijeća i cvjetnih tetovaža koje su na hrvatskom tržištu prava novina.

 

Zvučno ime

Pred kraj drugog porodiljnog dopusta, 38-godišnjakinja iz Bjelovara sa zagrebačkom adresom stavila je točku na i, te pokrenula vlastiti brand simpatičnog naziva „Kod neviste”. Iako klijenti svoje narudžbe zasada mogu ugovoriti putem web shopa, sve je bliži trenutak otvaranja Krunoslavinog cvjetnog studija, zamišljenog kao oaza inspiracije i ljepote za sve ljubitelje cvijeća.

– S obzirom da sam kreativna od malih nogu, bilo je izgledno da ću ići u tom smjeru. Klijentima danas želim pružiti potpuno drugačije iskustvo, njegovati individualan pristup, brinuti oko najsitnijih detalja, prilagoditi se željama svakog kupca, a ono što je na posljetku najvažnije, isporučiti kvalitetan proizvod, odnosno kako radije volim reći, cvjetnu čaroliju. Inspiracija najčešće dolazi iz raznih svakodnevnih zapažanja, kao i promatranja cvijeća i biljaka. Od ideje do finalnog proizvoda prolazim zaista jako puno koraka, jer cvijeće doživljavam kao platno na kojem kroz sitne detalje kreiram svoje zamisli, pojašnjava Krunoslava, dodavši da je cvijeće kao glavni element rada odabrala zbog njegove živopisne ljepote, mirnoće i inspiracije koju posjeduje. Od najdražih vrsta izdvaja hortenzije, jorgovane i orhideje.

Kontinuirano učenje

Iako posjeduje prirodni talent za rad rukama, ova uspješna floristica odlučila se posvetiti brojnim edukacijama, od kojih su neke održane u Dubaiju i Milanu, a nerijetki su i online tečajevi, koji objedinjuju teoretski i praktični dio. U tom smislu, fokus je najviše stavljen na cvjetne instalacije i tetovaže.

– Stilovi i tehnike koje se uče razrađene su do najsitnijeg detalja, stoga polaznici u vrlo kratkom vremenu mogu naučiti puno toga. Primjerice, živo cvijeće se mora znati i moći aplicirati na razne podloge, dok se cvjetne tetovaže posebnim tehnikama nanose na razne dijelove tijela. Proces učenja je ponekad naporan i zahtjevan, no da bih u ovom poslu bila dobra, drugačija i unikatna, govorimo o stepenici koju ne smijem preskakati. Zahvalna sam što ću jednog dana i drugima moći prenijeti vlastito iskustvo, znanje i vještine koje kontinuirano stječem, otkriva Krunoslava, naglasivši kako su njezini klijenti podjednako i žene i muškarci.

 

U početku su to ponajviše bili prijatelji, susjedi, poznanici, no zahvaljujući društvenim mrežama, velikom interesu medija i osobnim preporukama zadovoljnih klijenata, dobar glas o brandu „Kod neviste” širi se brzinom munje.

Spas u zadnji čas

– Najviše radim na širem području Zagreba, ali sam cvjetne kreacije slala i u BiH, Vinkovce, na područje Dalmacije i nekoliko otoka. S obzirom da buketi idu u transportne vaze i posebne dostavne kutije, nisu zahtjevni za prijevoz. Prigode su zasada standardne, vjenčanja, rođenje djeteta, krstitke, razne prigodne proslave. Nedavno sam doslovce imala „vatreno krštenje”. Mladencima je tik pred vjenčanje otkazana narudžba za revere, cvjetne aranžmane za crkvu i vjenčani buket. Kontaktirali su me da li bih mogla spasiti stvar. Pristala sam, iako sam znala da me uz kratak rok, čeka i dosta posla. Na obostrano zadovoljstvo, sve je isporučeno na vrijeme i mladenci su bili oduševljeni mojim radom, zadovoljna je Ivanković.

Osim što Krunoslava pažnju privlači upečatljivim radom, u „uho” upada i ime firme, za koji se također veže vrlo posebna priča.

Za ime zaslužna baka

– Tijekom posjeta obitelji tadašnjeg dečka, danas supruga, baka Ljubica mi je rekla da sam ja sigurno njihova buduća nevista. Taj naziv me nekako pratio godinama i često sam se s njim susretala. Stoga sam, raspisivajući poslovni plan, čvrsto odlučila da ću brand nazvati „Kod neviste”. Mislim da nisam pogriješila i da je ime odabrano s razlogom. S otvorenjem studija, planiram zaposliti ljude i vjerujem da ću oformiti dobru ekipu. Prostor zamišljam kao mjesto gdje će ljudi rado dolaziti, gledati kako izrađujem cvjetne kreacije, a voljela bih ponuditi i edukacije i radionice za djecu i odrasle. Zainteresiranima želim približiti ljepotu cvijeća te otkriti na koje se sve načine pomoću njega možemo kreativno izraziti. Ipak, najvažnije u cijeloj priči je da nastavim uživati u svome poslu, zadržim elan i strast koju osjećam i ne odustati od zacrtanih ciljeva.

 

 

FOTO: ustupila Krunoslava Ivanković

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!