Zbog velikog interesa odgađa se otvaranje ponuda za izgradnju toplica?

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Najveći međunarodni javni natječaj u povijesti Bjelovara, onaj za izgradnju toplica, mogao bi se oduljiti. Prema trenutnim odredbama, pristigle ponude trebale bi se otvoriti u petak, 12. srpnja, no sudeći po velikom interesu, ne bi bilo veliko iznenađenje ako se taj rok pomakne i za mjesec dana.

No, odgoda otvaranja ponuda u ovom slučaju ne bi bila loša vijest, nego upravo suprotno.
Osoba upoznata s natječajnom procedurom pojašnjava nam kako potencijalni ponuditelji često znaju postaviti pitanja u zadnji tren i na taj način si kupiti dodatno vrijeme kako bi poboljšali svoje ponude.

„S obzirom da postoji zakonska obveza da se odgovori na sva pitanja, u takvim slučajevima događa se da se otvaranje ponuda mora odgoditi. Sve je to, naravno, po zakonu, a jedan od razloga svakako može biti i u tome da potencijalni izvođači radova daju više vremena svojim podizvođačima da naprave detaljnije i kvalitetnije ponude”, pojašnjava naš izvor.

Prema do sada pristiglim pitanjima, za izgradnju bjelovarskih toplica zainteresirane su tvrtke iz Hrvatske, ali i Slovenije i Srbije, a moguće je čak i da za izgradnju bjelovarskih toplica pristigne više ponuda nego na nedavno završenom natječaju za izgradnju bazena u Španskom u Zagrebu.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!