Svi bjelovarski vrtići dobivaju bolje kuhinje

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Bjelovarski vrtići će do kraja svibnja biti opremljeni novim kuhinjama u koje stižu novi stolovi i posuđe – od lonaca do vilica, ali i suvremena oprema.

-Plinski štednjak, perilica i sušilica, automatski omekšivač vode, plinski kotao za pripremu hrane, električno-parno konvekcijska pećnica, postolja za parno-konvekcijske pećnice, mikseri, strojevi za ljuštenje krumpira, strojevi za obradu voća i povrća, štapni mikseri – nabrojio je naručenu opremu bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Kvaliteta svega što stiže u bjelovarske vrtićke kuhinje je zajamčena, rekao je za potpisivanja ugovora s Gradom vlasnik obrta od kojeg se oprema nabavlja.

-Ja sam osobno više od trideset godina prisutan u ovoj branši opremanja profesionalnom ugostiteljskom opremom i sada radimo tri, četiri slična objekta kao što je vaš, a oprema koju smo uzeli je jedna od najkvalitetnijih koja se trenutno u Europi nudi – ističe Darko Braica.

Nove vrtićke kuhinje vrijedne su 1,7 milijuna kuna što je financirano kroz europski projekt “Vrtići po želji roditelja”. Kroz taj će projekt kroz koji je već zaposleno 46 osoba, a u produženi boravak je išlo 184 mališana biti nabavljena i didaktička oprema.

-Vjerujem da s ovim svim imamo jedan od najboljih vrtićkih sustava u državi – naglašava Hrebak.

Grad je, podsjetio je gradonačelnik, i obnovio gradski vrtić, gradi se i novi u Gudovcu, a i cijena vrtića je snižena.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!