Gradski HDZ odlučan u smanjenju cijena vrtića na 350 kuna

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nenad Martinovski (HDZ) predstavio je svoju kandidaturu za zamjenika gradonačelnika stranačkom kolegi Zoranu Bišćanu. Martinovski služi već treći mandat kao vijećnik u bjelovarskom Gradskom vijeću, a inače radi u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje gdje je dosad, kako sam kaže, prošao gotovo sva radna mjesta. Zoran Bišćan istaknuo je kako je njegov tim sada cjelovit.

– Dobili smo jednoglasnu potporu članova bjelovarskog HDZ-a. Naš je prvi korak skupiti dovoljan broj potpisa, predati kandidature i onda idemo u pobjedu – najavio je. Otkrio je i za koje se projekte planiraju založiti.

– Posvetit ćemo se obiteljima jer želimo da Bjelovar bude prepoznat kao mjesto gdje mladi mogu graditi svoju budućnost, a to se može postići samo manjim financijskim opterećenjima i stvaranjem novih ekonomskih prilika. Smanjit ćemo cijene vrtića na 350 kuna, utrostručiti naknadu za novorođenčad, izgraditi vrtić u Hrgovljanima, novu šetnicu i poslovne zone, a poticat ćemo i obrtništvo i niz novih drugih projekata koje ćemo vrlo brzo prezentirati kroz naš program – objavio je Bišćan. Martinovski se prisjetio kako je u prošlom izbornom razdoblju s podsmjehom gledano na obećanje smanjenja cijena vrtića sa tadašnjih 750 kuna na 500 kuna.

– Kad smo iznijeli svoju viziju jeftinijeg vrtića, ljudi su nam se smijali i govorili da je to nemoguće. Dokazali smo da je moguće, a sada ćemo dodatno smanjiti cijene vrtića na 350 kuna – naglasio je.

Predsjednik gradskog vijeća Bjelovar, Ante Topalović, komentirao je neobičnu vezu Hrebaka i Bišćana kao dvojice kandidata za čelno mjesto grada, navodeći da su oni još uvijek koalicijski partneri.

– Ako s nekim surađujete to ne znači da ste vezani jedno za drugo pupčanom vrpcom. Koalicija ima svoj rok trajanja i u idućem mandatu zasad nismo našli dovoljno interesa za zajedničku suradnju. Zadovoljni smo dosadašnjom obostrano korektnom suradnjom no mi nismo ničime vezani. Jedna era je prošla a druga tek dolazi – istaknuo je.

Bišćan je zaključio kako se njemu s poslovne strane ništa ne mijenja jer su mu interesi građana uvijek bili ispred politike.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!