Najavljen početak radova na cestovnom mostu u Ulici Put žrtvama u Lugu

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Neovisno o lošim vremenskim uvjetima koji će radove malo usporiti, bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak danas je najavio početak radova na zamjeni cestovnog mosta u Ulici Put žrtvama u Lugu preko puta Bjelovacke. Riječ je o dotrajalom mostu koji je potrebno zamijeniti, osobito nakon pojačanog prometovanja nakon izgradnje i puštanja u promet dijela Istočne obilaznice – Ulici Put žrtvama u Lugu.

– Želimo izvijestiti javnost i građane Trojstvenog Markovca, ali i Ulice Put žrtvama u Lugu, da je završen proces javne nabave, ishođene su sve građevinske potrebne dozvole. PZC d.o.o. Bjelovar dobio je dva posla. Jedan posao vrijedan je 650 tisuća kuna za obnovu i sanaciju potrošenog i preuskog, a drugi projekt je 560 metara duga sanacija ulice, sve do mosta, u vrijednosti dva milijuna kuna. Velika je to infrastruktura gdje će ukupno biti uloženo 2,6 milijuna u Ulicu Put žrtvama u Lugu. Cijela ova priča tekla je malo sporije jer smo se morali uskladiti s radovima koji se izvode neovisno o Gradu Bjelovaru, bilo da je u pitanju plinska ili primjerice telekomunikacijska infrastruktura. Radovi u nadležnosti Grada Bjelovar će trajati cijelo ljeto – rekao je Hrebak.

Građane stoga poziva na strpljenje. – Građane pozivam na strpljenje jer će nakon 30 godina dobiti novu, bolju i kvalitetniju ulicu. S Gradskom plinarom Zagreb smo bili dogovorili da će naši radovi krenuti tek nakon završetka njihovih. Nema smisla da se nešto odradi, pa da za kratko vrijeme ponovno moramo kopati, razbijati, bušiti. Svaka tri mjeseca održavamo sastanke, razmjenjujemo planove radova za svaki kvartal i točno znamo gdje se i što na području grada Bjelovara radi ili planira raditi. Vezano za Trojstvenu ulicu, Hrvatske ceste su poslale svoje troškovnike i očekujem da će navedena ulica uskoro biti sanirana – zaključuje bjelovarski gradonačelnik. 

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!