Drugo natjecanje iz mađarskog jezika iz Lijepog čitanja

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

Četvrta osnovna škola organizirala je drugo natjecanje iz mađarskog jezika pod nazivom „Szépolvasási verseny“ ili Natjecanje u lijepom čitanju naglas. Cilj natjecanja je promoviranje učenja stranih jezika koji su u današnjem svijetu iznimno bitni, te promoviranje ljubavi prema čitanju na stranom jeziku.

Ideja je to nastavnice engleskog i mađarskog jezika Dolores Šolaja, koja je organizirala natjecanje te pripremila učenike za natjecanje, a ujedno se nada da će se natjecanje pretvoriti u tradicionalni događaj u školi. Učenici su pokazali pozamašni talent i iznenadili članove žirija svojim nastupom. U školi su čestitali svim učenicima na sudjelovanju, bez obzira na osvojeno mjesto, oduševili su svojim nastupom i mentoricu i žiri. Učenici su nastupom pokazali talent i motivaciju za učenjem stranog jezika.

Osvojena mjesta – razredna nastava:

  1. Marta Binički, 3.c
  2. Vjera Pavelić, 4.b
  3. Nika Sabolović, 4.c

 

Osvojena mjesta – predmetna nastava:

  1. Lucija Hajduković, 6.c
  2. Nela Horvatinović, 8.b

 

Iz škole su se zahvalili i sponzorima koji su učenicima omogućili prekrasne poklone: izdavačkim kućama Profil Klettu i Školskoj knjizi, Vijeću mađarske nacionalne manjine BBŽ, Forumu mađarskih prosvjetnih djelatnika u Hrvatskoj i IV. osnovnoj školi Bjelovar.

A posebne zahvale kažu u školi moraju ići osobama koje su omogućile održavanje samog natjecanja: Nikoli Margetiću, Emi Ćosić, Dejani Bedeković, Zlati Berkeš, Pálinkás Krisztiánu i članovima žirija: Irma Rogulja, Karolina Šteković-Junković, Dolores Šolaja.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!