Ove godine na Terezijani će nastupiti Sergej Ćetković

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nakon što je prošle godine Terezijana otkazana, ove godine je odlučeno da će se ona ipak održati, naravno uz pridržavanje svih epidemioloških mjera na snazi. Održat će se od 18. do 20. lipnja. Gradonačelnik Dario Hrebak otkrio je koliko će organizacija stajati Grad.

– Ovu Terezijanu ćemo napraviti onako kako doliči, međutim uz puno manje financijskih sredstava. Koštat će 650 tisuća kuna, puno više je koštala prije, no vjerujem da ćemo je napraviti na jednako kvalitetan način. Zanimljivost je da ćemo organizirati javno cijepljenje s obzirom na poruku s državne razine da moramo pozivati građane na cijepljenje kako bismo koronu poslali u povijest. Najavio je i glazbenike koji će uveličati manifestaciju.

– Što se tiče izvođača, u petak nastupa Opća opasnost, Sergej Ćetković u subotu i u nedjelju sve popularniji bend Tragovi koji imaju i jednog bjelovarskog člana. Naravno, imat ćemo i druge dodatne sadržaje glazbenog tipa, posebno sam zadovoljan da ćemo imati glazbene večeri posvećene Željku Sabolu i Ivi Robiću. Najavljuju se i brojni drugi sadržaji, poput Babutočke vojne kojom su građani bili oduševljeni. Hrebak smatra da je važno da se Terezijani diže brend i kulturni identitet kojeg ona, kaže, nikad nije u potpunosti zaživjela. Ana Kelek, direktorica Turističke zajednice Grada Bjelovara naglasila je da se pratila epidemiološka situacija te da je zaraženost ispod dva posto, zbog čega je u suglasju s gradskim i nacionalnim stožerom odlučeno da će se ona ipak održati. Ističe i jednu specifičnost.

– Znamo da smo među najmanje procijepljenim županijama pa ćemo na Terezijani promovirati cijepljenje, kao i sama carica Marija Terezija. U subotu će svoj punkt imati i Zavod za javno zdravstvo, a prvi pacijent koji će se cijepiti bit će naš župan – naglasila je. Vedran Trupac iz Zavoda za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije i službe za epidemiologiju zaraznih bolesti objasnio je kome je cijepljenje namijenjeno.

– Zavod za javno zdravstvo Bjelovarsko-bilogorske županije ove će godine po prvi puta sudjelovati na Terezijani kako bismo promovirali cijepljenje, a 19. lipnja bit će organizirano cijepljenje za sve građane koji se dosad nisu cijepili u terminu od 9 do 20 sati. Odmah će dobiti i potvrdu da su se cijepili – rekao je i pozvao građane da se pridržavaju svih mjera koje su na snazi. Cijepit će se Pfizerom.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!