Naselje Petra Krešimira IV. riješeno, ostali i dalje vrše pritisak na Grad

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Nakon godina traženja, stanovnici naselja Petra Krešimira IV. napokon su došli na svoje. Iako su zbog velikog opsega radova stanovnici na obnovu čekali malo duže, gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak vjeruje da su sada zadovoljni s viđenim. Naime, u tom je naselju promijenjena kompletna infrastruktura – obnovljeno je oko 760 metara ceste u dvije daze, napravljene su pješačke staze s obje strane, dobiveno je 17 parkirališnih mjesta uz samu cestu, a tu je još i oborinska odvodnja, javna rasvjeta te dio biciklističke staze.

– Prva faza obuhvaćala je cestu od Ulice Andrije Hebranga do Doma za starije u Ulici Vlahe Paljetka. Vrijednost prve faze je 650 tisuća kuna. Druga faza uključivala je javnu rasvjetu i ostalo te je iznosila 700 tisuća. Ukupan iznos radova tako košta nešto više od milijun i pol kuna. Istovremeno, Elektra je napravila dio radova na zamjeni njihove mreže dok su plin, vodovod i kanalizacija ranije rekonstruirani od strane Vodnih usluga i Gradske plinare – rekao je Hrebak.

Naselje Petra Krešimira IV.

Gradonačelnik moli da građani ne stvaraju pritisak jer se naselja i ulice rješavaju jedno po jedno. – Cijelo vrijeme upućujemo građane da nas ne pritišću jer tako ništa dobro nećemo donijeti. Bolje da se pričeka nekoliko mjeseci s obnovom određenog područja nego da asfaltiramo pa onda ponovno idemo raskopavati. Mislim da je naselje Petra Krešimira IV. primjer dobre prakse – navodi Hrebak.

Priznaje bjelovarski gradonačelnik da u gradu ima puno naselja koja imaju svoje probleme i žele obnovu. – Malo po malo uređujemo naselja. Nismo ni mi pali s Marsa pa da ne znamo koja naselja trebaju obnovu. Svi mi znamo i za Ulicu Branimira Markovića, Vinkovićevo naselje, Vukovarsku, Izvorsku, dio kod Osječke ulice…, sve su to problemi stari preko 20 godina koji će doći na red. Samo apeliram da nam se da određenog daha. Mi ćemo ovu godinu jako teško pozitivno završiti upravo zato što nas guši aglomeracija. Primjerice, krajem ljeta bi trebali krenuti sa Stepinčevom ulicom koja uopće nije bila u planu za ovu godinu, ali moramo je napraviti jer je Komunalac tamo započeo s projektom aglomeracije – dodaje.

Iako građani ne skrivaju nervozu kada se krene raditi u njihovoj ulici, Hrebak zaključuje da neće popustiti pritiscima jer svako naselje zaslužuje da se odradi kako treba. Strpljen spašen.

Zadnji detalji obnove naselja Petra Krešimira IV.

 


PODIJELI S PRIJATELJIMA!