Polaznicima uručene svjedodžbe, ravnateljica zadovoljna interesom

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Jučer su svoja uvjerenja, odnosno svjedodžbe u bjelovarskom Boho parku primili polaznici nastavnih programa osposobljavanja za poslove knjigovodstva, za poslove njegovatelja te oni koji su pohađali satove stranih jezika – engleskog, njemačkog i talijanskog. Ravnateljica Centra za cjeloživotno učenje i kulturu, Zvjezdana Galkowski otkrila je da se njihovim obrazovnim i drugim programima ove godine priključilo mnoštvo Bjelovarčana.

– Nama se ove godine doista povećao broj polaznika unatoč svim teškoćama zbog korone i zbog mjera po kojima smo morali raditi. Isto tako smo se i selili u novi prostor tako da je bilo puno toga s čim smo se nosili, ali smo dosegli brojku višu od 900 polaznika – ističe. Rezultati su izvan svih očekivanja, kaže. Naime, u samo tri godine broj polaznika CUK-ovih programa povećan je za 350 posto, ali i broj aktivnosti koje se polaznicima nude, od obrazovnih programa, tečajeva, radionica te kulturnih događanja. Cjeloživotno učenje nažalost nije u Hrvatskoj osobito rašireno.

– Hrvatska baš ne stoji najbolje po pitanju cjeloživotnog učenja, svega tri posto građana sudjeluje u cjeloživotnim programima, dok je u razvijenim zemljama to daleko više – naglašava Galkowski. Cilj im je još više motivirati građane da sudjeluju u njihovim programima kako bi trend cjeloživotnog učenja porastao.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!