U Gotovčevoj ulici otvoreno dječje-rekreacijsko igralište

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Kako bi građane potakli na rekreaciju, Hrvatski zavod za javno zdravstvo je u sklopu projekta ‘Živjeti zdravo’ u Bjelovaru u Ulici Jakova Gotovca uredio hodačku stazu s potrebnim spravama za rekreaciju i natpisnom pločom s javnozdravstvenim porukama. Sve je to postavljeno na obnovljenom dječjem igralištu na kojem su postavljene i klupe za dojenje što pozdravlja pedijatrica Marija Čatipović.

-Kontaktirala sam majke i one kažu da bi željele na svakom igralištu, a i u središnjem parku jednu klupu za dojenje iako mi koji se bavimo promocijom dojenja kao i Ministarstvo zdravstva mislimo da je svaka klupa klupa za dojenje. Nadam se da u našoj sredini nema ljudi koji bi rekli ‘nemoj tu dojiti’ – kaže Čatipović.

I sam Grad je u igralište u Gotovčevoj za dječje sprave i za njegovo uređenje uložio 360 tisuća kuna te je to sada novo igralište koje je tom dijelu grada i potrebno.

-Ovo je najveće naselje u Bjelovaru, najveći broj mladih obitelji upravo ovdje gradi svoje kuće i stanove, imamo puno vrtića, a gradit će se još jedan, tu je i škola blizu – naglasio je na otvorenju igrališta gradonačelnik Dario Hrebak.

U sjevernom dijelu grada će se, najavljuje Hrebak, napraviti i veliki park, a što se dječjih igrališta tiče sljedeća velika investicija će biti u igralište na Radićevom trgu. Grad ondje sljedeće godine planira uložiti pola milijuna kuna.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!