Završen glavni projekt buduće bjelovarske ljepotice, Hrebak saziva izvanrednu sjednicu Vijeća

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Završen je glavni projekt budućih Termi u Velikom Korenovu. Posljednjih nekoliko tjedana tim od 70-ak ljudi, koliko ih je bilo uključeno u ovu priču od samog početka, brusio je završne detalje, a sada je taj posao konačno gotov.

-Sredinom ovoga mjeseca, oko 20. studenog, planiramo održati sjednicu Gradskog vijeća na kojoj će jedina točka biti predstavljanje projekta budućih Termi. Završen je velik posao i sada mirno možemo čekati natječaj za turističke projekte, za koje je u Nacionalnom planu oporavka i otpornosti predviđeno 930 milijuna kuna – kaže bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak.

Kako je ranije najavljeno iz resornog ministarstva, natječaj bi trebao biti raspisan u prvoj polovini iduće godine.

Još uvijek se na zna u kojem bi omjeru iz NPO-a mogao biti financiran ovaj projekt, vrijedan ukupno oko 250 milijuna kuna. No, činjenica je da su Grad tijekom posljednjih nekoliko godina aktivnosti vezane uz ovaj projekt, od ispitivanja bušotine, do papirologije, stajale oko 10 milijuna kuna. Samo za izradu glavnog projekta Grad će ovih dana morati ‘keširati’ 3 milijuna kuna. No, dobra vijest je ta što svi dosadašnji troškovi ulaze o konačnu računicu te bi trebali biti refundirani europskim novcem.

-Projekt smo od samog početka dobro planirali. Sad, kad je glavni projekt gotov, vidimo da je većina troškova u skladu s prvotno planiranima, jedino su malo porasli režijski troškovi. No, to nije ništa zabrinjavajuće i mislim da možemo biti jako zadovoljni – zaključuje Hrebak.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!