Otvorenjem klizališta počeo najjeftiniji i najkvalitetniji Advent

PODIJELI S PRIJATELJIMA!

BJELOVAR – Božićno raspoloženje je službeno stiglo u Bjelovar. Led su ‘otvorile’ mažoretkinje koje su otvorile klizalište, a time i Advent u Bjelovaru. Organizatori, Komunalac koji upravlja klizalištem, Grad i Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar na samom početku kažu – sve je savršeno!

-Svaka kockica je na svom mjestu, koristimo sve potencijale koje Bjelovar ima. Mogu reći da Advent nikada nije bio jeftiniji, a nikada ni kvalitetniji jer smo puno toga napravili svojim rukama i idejama – oduševljeno je naveo gradonačelnik Dario Hrebak.

Kada Hrebak kaže da je Advent u Bjelovaru najjeftiniji do sada to konkretno znači da košta 300 tisuća kuna od čega 200 tisuća odlazi na samo klizalište. Za tih ukupno 300 tisuća kuna se postigao topao, obiteljski Advent u Bjelovaru, intimna obiteljska priča.

-I kod glazbenog programa i kod predstava smo se bazirali na domaće izvođače kako bi im malo pomogli u ovoj teškoj pandemijskoj godini. Isto vrijedi i za izlagače, a mogu reći da nikada nije bio veći interes za izlaganjem na Adventu u Bjelovaru, a nikada veća nije bila ni ugostiteljska ponuda – ističe direktorica Turističke zajednice Bilogora-Bjelovar, Ana Kelek.

Svoje proizvode u prigodnim kućicama izlaže tridesetak proizvođača među kojima je i OPG Bačak koji je prvog dana odlučio malo zagrijati Bjelovarčane svojom domaćom kremom juhom od svoje butternut tikve.

-Mi tu tikvu uzgajamo godinama i odlučili smo našim sugrađanima podijeliti malo juhe kako bi vidjeli kakav je okus i da se uvjere da tikva nije za domaće životinje kao što misle nego da je ukusna i zdrava za ljude – kaže Goran Bačak.

Dobre vijesti stižu i za sve željne zabave za najluđu noć u godini jer će Grad ipak organizirati doček Nove godine. Na to su se, kaže gradonačelnik koji je bio protiv toga, odlučili jer poštuju želje građana.


PODIJELI S PRIJATELJIMA!